ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ – Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Πώς έφτασαν στη… μάχη στο κλουβί

Έλον Μασκ – Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Πώς έφτασαν στη… μάχη στο κλουβί
AP Photo

Όλα δείχνουν ότι η «μονομαχία» ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσα σε ένα κλουβί, θα γίνει πραγματικότητα καθώς ο ιδιοκτήτης της Tesla και της πλατφόρμας X, υποστήριξε πως θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο!

Ο Έλον Μασκ λέει ότι η πιθανή μάχη του με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα μεταδοθεί μέσω ροής στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι τεχνολογίας φαινομενικά συμφώνησαν σε έναν «αγώνα σε κλουβί» στα τέλη Ιουνίου. Ο Ζούκερμπεργκ εκπαιδεύεται στην πραγματικότητα σε μικτές πολεμικές τέχνες και ο Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, ανάρτησε σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου του τουρνουά ζίου ζίτσου νωρίτερα φέτος.

«Ο αγώνας Zuck εναντίον Musk θα μεταδοθεί ζωντανά στο X», έγραψε ο Μασκ σε μια ανάρτηση την Κυριακή στην πλατφόρμα. «Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους βετεράνους».

Ο Μασκ είπε νωρίτερα την Κυριακή ότι προπονούνταν για τον αγώνα σηκώνοντας βάρη. «Δεν έχω χρόνο για γυμναστική, οπότε φέρνω τα βάρη και τα σηκώνω στη δουλειά», έγραψε ο Μασκ.

Το αν ο Μασκ και ο Ζούκερμπεργκ θα φτάσουν όντως στο ρινγκ στο Λας Βέγκας δεν έχει φανεί. Αλλά ακόμα κι αν η συμφωνία τους στο κλουβί είναι ένα αστείο, το τρολάρισμα μεταξύ των δύο κροίσων έχει κερδίσει την προσοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του X, απάντησε σε ένα tweet σχετικά με την προετοιμασία της Meta να κυκλοφορήσει έναν νέο αντίπαλο στο Twitter που ονομάζεται Threads. Ανέφερε πως αυτό θα κάνει τον κόσμο να κινείται «αποκλειστικά κάτω από τον αντίχειρα του Zuck χωρίς άλλες επιλογές» — αλλά στη συνέχεια ένας χρήστης του Twitter προειδοποίησε αστειευόμενος τον Musk για την εκπαίδευση του Zuckerberg στο ζίου ζίτσου. «Είμαι έτοιμος για αγώνα κλουβί αν είναι lol», έγραψε ο Musk.

Οι εκπρόσωποι των X, Meta και Ultimate Fighting Championship, στην οποία ανήκει ο χώρος όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας, δεν απάντησαν αμέσως στα email που ζητούσαν σχόλια.

Ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» ο αγώνας σε ένα κλουβί τύπου UFC για τους δύο μεγιστάνες.AP Photo

Η ώθηση του Μασκ να μεταδώσει ζωντανά το βίντεο στο X έρχεται καθώς στοχεύει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «ψηφιακή πλατεία της πόλης». Ωστόσο, η πολυδιαφημισμένη εναρκτήρια εκδήλωση του στο Twitter Spaces τον Μάιο με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος αντιμετώπισε τεχνικές δυσλειτουργίες και σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση.

Ο Μασκ είχε πει ότι τα προβλήματα οφείλονταν σε «καταπόνηση» των διακομιστών επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να ακούσουν το συμβάν μόνο με ήχο. Αλλά ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο, ο αριθμός των ακροατών που απαριθμήθηκαν ξεπέρασε τους 420.000, πολύ μακριά από τα εκατομμύρια τηλεθεατών που προσελκύουν οι τηλεοπτικές προεδρικές ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες από Associated Press