ΚΟΣΜΟΣ

Στις 26 Αυγούστου η μονομαχία του Έλον Μασκ και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Θα μεταδοθεί στο «X»

Στις 26 Αυγούστου η μονομαχία του Έλον Μασκ και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Θα μεταδοθεί στο «X»

Έρχεται ο μεγαλύτερος αγώνας όλων των εποχών! Έλον Μασκ και  Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα μονομαχήσουν στις 26 Αυγούστου και ο αγώνας θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα «X»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχθηκε τη μονομαχία με τον Έλον Μασκ και πρότεινε ως ημερομηνία διεξαγωγής, την 26η Αυγούστου.

Οι μεγιστάνες των social media εδώ και εβδομάδες έχουν ξεκινήσει να ανταλλάσουν βολές με αναρτήσεις από τότε που ο Μασκ ανέφερε ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα σε ρινγκ» εναντίον του CEO της Meta.

Η είδηση για την πιθανή αναμέτρηση διαδόθηκε γρήγορα, με τον πρόεδρο της διοργάνωσης πάλης UFC να ισχυρίζεται ότι μια σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε «κλικ» και θα ήταν ο «μεγαλύτερος αγώνας όλων των εποχών».

O αγώνας φάνηκε να τινάζεται στον αέρα, όταν ο Έλον Μασκ είπε πρόσφατα ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης του, με τη μητέρα του να εκφράζει τις επιφυλάξεις της για πιθανή μάχη.

Ωστόσο, ο 52χρονος την Κυριακή ανέφερε σε tweet ότι προπονείται για προετοιμασία. «Σηκώνω βάρη όλη την ημέρα, προετοιμάζομαι για τον αγώνα. Δεν έχω χρόνο για γυμναστική, οπότε τα φέρνω στη δουλειά».

Την ίδια μέρα ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα X του (πρώην Twitter) με πληρωμή ανά προβολή, με τα έσοδα να συγκεντρώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

O Ζούκερμπεργκ απάντησε στην πλατφόρμα του Threads, την οποία λάνσαρε πρόσφατα ως αντίπαλο δέος του Twitter του Μασκ: «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα τις 26 Αυγούστου όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν το επιβεβαίωσε. Δεν κρατάω την αναπνοή μου. Λατρεύω αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ανθρώπους που προπονούνται ό,τι κι αν συμβεί εδώ».

«Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια πιο αξιόπιστη πλατφόρμα που μπορεί πραγματικά να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;» κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

Σημειώνεται ότι ο «Mr Facebook» γνωρίζει πολεμικές τέχνες και έχει ξεκινήσει προπονήσεις στο Brazilian Jiu Jitsu από την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του σε αγώνες στην πάλη υποταγής (grappling), κερδίζοντας μετάλλια.