ΚΟΣΜΟΣ

Σάντρα Μπούλοκ: Ο θρήνος για την «αγάπη της ζωής» της και η κρυφή μάχη - Τον αποκαλούσε «άγιο»

Σάντρα Μπούλοκ: Ο θρήνος για την «αγάπη της ζωής» της και η κρυφή μάχη - Τον αποκαλούσε «άγιο»

Ο φωτογράφος Μπράιαν Ράνταλ, επί χρόνια σύντροφος της Σάντρα Μπούλοκ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών μετά από μια τριετή μάχη με την ασθένεια ALS, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια της γνωστής ηθοποιού

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών άφησε ο επί χρόνια σύντροφος της Σάντρα Μπούλοκ, Μπράιαν Ράνταλ, ο οποίος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έδινε μάχη με την ασθένεια ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα), με την ηθοποιό πάντα στο πλευρό του.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε ότι στις 5 Αυγούστου, ο Μπράιαν Ράνταλ πέθανε ήσυχα μετά από μια μάχη τριών ετών με την ALS», δήλωσε η οικογένειά του στο PEOPLE. «Επέλεξε νωρίς να κρατήσει το ταξίδι του με τη νόσο ιδιωτικό και όσοι από εμάς τον φροντίσαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τιμήσουμε το αίτημά του».

Η ασθένεια και το προσδόκιμο ζωής

Αντί για λουλούδια, η οικογένειά του ζήτησε προς τιμήν του δωρεές για την Ένωση ALS και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης σύμφωνα με το People. Δεν υπάρχει θεραπεία για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση - ALS - και η νόσος είναι θανατηφόρα, αλλά εξελίσσεται με διαφορετικές ταχύτητες στους ασθενείς.

Τα άτομα με ALS αναμένεται να ζήσουν δύο έως πέντε χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση των συμπτωμάτων, αν και το 10% των πασχόντων ζει τουλάχιστον 10 χρόνια. Είναι επίσης γνωστή σε ορισμένες χώρες ως νόσος του κινητικού νευρώνα. Η ασθένεια αναφέρεται επίσης ως «Νόσος του Λου Γκέριγκ» από τον Αμερικανό παίκτη του μπέιζμπολ που διαγνώστηκε με την ασθένεια το 1939 σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Στην τελευταία τους κοινή δημόσια εμφάνιση , τον Ιούλιο του 2020 στο Studio City της Καλιφόρνια ο Ράνταλ φωτογραφήθηκε να κοιτάζει με λατρεία την αγαπημένη του, καθώς έφταναν σε μια συγκέντρωση στην με τα δύο παιδιά της.

Η σταρ του Χόλιγουντ συνάντησε για πρώτη φορά τον Μπράιαν- μοντέλο που έγινε φωτογράφος - το 2015 όταν φωτογράφισε τα γενέθλια του γιου της Λούις. Η γνωριμία τους πέντε χρόνια μετά το χωρισμό της με τον Τζέσι Τζέιμς της άλλαξε τη ζωή. Άρχισαν να βγαίνουν αρκετούς μήνες μετά την πρώτη συνάντηση και μάλιστα παρευρέθηκαν στον γάμο της Τζένιφερ Άνιστον και του Τζάστιν Θερού την ίδια χρονιά.

Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά μαζί, αλλά η Μπούλοκ έχει δύο υιοθετημένα παιδιά - τον 13χρονο Λούις και τη Λάϊλα 11 ετών, ενώ ο Μπράιαν έχει μια ενήλικη κόρη που ονομάζεται Σκάιλαρ από προηγούμενη σχέση.

Η συνέντευξη εξομολόγηση της Μπούλοκ

Η Σάντρα Μπούλοκ είχε αποκαλέσει τον σύντροφό της «πολύ υπομονετικό», «άγιο» που «εξελίχτηκε σε ένα επίπεδο που δεν είναι ανθρώπινο» σε μια συνέντευξη του 2021 εν μέσω της μυστικής μάχης που έδωσε με τη νόσο και οδήγησε στον τραγικό θάνατο του το Σάββατο.

Η 59χρονη ηθοποιός μίλησε για τον Ράνταλ, σε μια έκδοση του 2021 του Red Table Talk με τους Jada Pinkett Smith, Willow Smith και Adrienne Banfield-Norris. «Είναι το παράδειγμα που θα ήθελα να έχουν τα παιδιά μου», είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ για τον Ράνταλ, ο οποίος πέθανε μετά από τρία χρόνια σκληρής μάχης με την ασθένεια.

Είχε πει επίσης ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να ανταλλάξει όρκους με τον Ράνταλ εν μέσω της αφοσιωμένης τους σχέσης. «Είμαι κάποια που πέρασε από τη διαδικασία διαζυγίου», είχε δηλώσειθ «Βρήκα την αγάπη της ζωής μου. Μοιραζόμαστε δύο όμορφα παιδιά - τρία παιδιά, μαζί με τη μεγαλύτερη κόρη του. Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβει»

Η ηθοποιός του Speed μίλησε για τη δυναμική της σχέσης τους. «Υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικοί τρόποι να βλέπεις τα πράγματα. Και δεν συμφωνώ πάντα μαζί του. Δεν συμφωνεί πάντα μαζί μου. Αλλά είναι παράδειγμα ακόμα και όταν δεν συμφωνώ μαζί του» έλεγε.

«Η Σάντρα τον φρόντισε καταπληκτικά»

Η αδερφή της Σάντρα Μπούλοκ επαίνεσε τη σταρ του Χόλιγουντ για τον «καταπληκτικό» τρόπο που φρόντισε τον σύντροφό της Μπράιαν Ράνταλ κατά τη διάρκεια της «σκληρής» ιδιωτικής τριετούς μάχης με την ασθένεια. Η Gesine Bullock-Prado θρήνησε την απώλεια του φωτογράφου στο Instagram, ενώ επαίνεσε τη Μπούλοκ και την ομάδα των νοσοκόμων που φρόντισαν τον Ράνταλ στο σπίτι τους

«Είμαι πεπεισμένη ότι ο Μράι έχει βρει το καλύτερο σημείο για ψάρεμα στον παράδεισο και ήδη ρίχνει το δόλωμά του σε ορμητικά ποτάμια με σολομό», άρχισε. «Το ALS είναι μια σκληρή ασθένεια, αλλά υπάρχει κάποια ανακούφιση στο να ξέρεις ότι είχε τους καλύτερους φροντιστές στο πρόσωπο της καταπληκτικής αδερφής μου και της ομάδας νοσοκόμων που συγκέντρωσε και τη βοήθησαν να τον φροντίζει στο σπίτι τους», πρόσθεσε

Ολοκλήρωσε την ανάρτηση γράφοντας, «Αναπαύσου εν ειρήνη, Μπράιαν», ενθαρρύνοντας για δωρεές τόσο στην Ένωση ALS όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.