ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πέθανε στα 58 του ο DJ Casper - Είχε κάνει παγκόσμια επιτυχία με το Cha Cha Slide

O DJ Casper
O DJ Casper

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο DJ Casper, ο οποίος είχε κάνει νούμερο ένα επιτυχία με το Cha Cha Slide

Ο DJ Casper, ο Αμερικανός μουσικός που είχε μια διαρκή παγκόσμια επιτυχία με το Cha Cha Slide, πέθανε σε ηλικία 58 ετών. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα νεφρά και στο ήπαρ το 2016 και πέθανε από την ασθένεια.

Γεννημένος ως Willie Perry Jr στο Σικάγο όπου συνέχισε να ζει, ο Casper δημιούργησε το Cha Cha Slide το 1998 ως μια μουσική ρουτίνα άσκησης για τον ανιψιό του personal trainer και η δημοτικότητά του άρχισε να εκτοξεύεται στην περιοχή του Σικάγο.

Το τραγούδ έγινε επιτυχία σε τοπικό επίπεδο, στη συνέχεια υπέγραψε με μία μεγάλη εταιρεία και απέκτησε φήμη στη διεθνή σκηνή. Με τις χορευτικές φιγούρες και τις αισιόδοξες εντολές του Casper (ο οποίος το κυκλοφόρησε ως Mr C the Slide Man), έγινε το αγαπημένο τραγούδι σε γάμους, παιδικά πάρτι, αθλητικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Γνώρισε ξανά επιτυχία στις ΗΠΑ το 2001 και σημείωσε μία μικρή επιτυχία στα chart (φτάνοντας στο Νο 83) πριν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2004 και γίνει Νο 1. Ο Casper κυκλοφόρησε επίσης ένα συνοδευτικό άλμπουμ, Cha-Cha Slide: The Original Slide Album.

Ο Casper είχε ήδη ξεπεράσει παλαιότερα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός ανευρύσματος εγκεφάλου σε ηλικία 22 ετών και μιας χειρουργικής επέμβασης στα μάτια για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Το 2019 ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος του ήταν σε ύφεση, αλλά αργότερα επέστρεψε. Πρόσφατα είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι ABC7 του Σικάγο: «Όποιος περνάει καρκίνο, να ξέρει ότι κυριαρχεί αυτός στον καρκίνο και όχι ο καρκίνος σε αυτόν!».