ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 12 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη στο Νταγκεστάν – Συγκλονιστικά βίντεο

Ρωσία: 12 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη στο Νταγκεστάν – Συγκλονιστικά βίντεο

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας τη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, στο νότιο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο απολογισμός των θυμάτων πυρκαγιάς σε πρατήριο καυσίμων στη νότια περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυξήθηκε στους 12 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχο.

«Ως τα μεσάνυχτα (σ.σ. ώρα Μόσχας), έχουμε 12 νεκρούς και 50 τραυματίες» με βάση τις πληροφορίες των ιατρικών αρχών του Νταγκεστάν, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Σεργκέι Μέλικοφ μέσω Telegram.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο Globus, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες αυτοκίνητα και κτήρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή. Εικόνες από το σημείο της έκρηξης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένη ζώνη.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο πυροσβεστών και διασωστών, καθώς και εξαιτίας του κινδύνου νέων εκρήξεων.