ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή επίθεσης ενόπλου σε αστυνομικούς - Έπεσε νεκρός με 31 πυροβολισμούς

Η στιγμή επίθεσης ενόπλου σε αστυνομικούς - Έπεσε νεκρός με 31 πυροβολισμούς

Όπως ανέφερε η αστυνομία παρουσιάζοντας το υλικό, ο Ρόμπινσον πυροβόλησε 31 φορές και 21 σφαίρες πέτυχαν τον Μπαρακάτ, που ξεψύχησε στο σημείο

Κόβει την ανάσα βίντεο από κάμερα σε στολή αστυνομικού στην πόλη Φάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών που καταγράφει τη μάχη με έναν ένοπλο Σύρο, πολιτογραφημένο Αμερικανό.

Ο 37χρονος Σύρος ήταν οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ, 1.800 σφαίρες, χειροβομβίδα και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, έτοιμος για μακελειο που απέτρεψαν τελευταία στιγμή αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο Σύρος ένοπλος, Μοχάμαντ Μπαρακάτ, ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στη διάρκεια παρέλασης, όταν άνοιξε πυρ κατά τεσσάρων αστυνομικών, που είχαν κληθεί για ένα τροχαίο σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους δύο.

«Μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια» ακούγεται να φωνάζει στο βίντεο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Ζακ Ρόπινσον, ο μόνος από τους αστυνομικούς, που δεν τραυματίστηκε. Στο επόμενο δραματικό δίλεπτο ο Ρόμπινσον δίνει πραγματική μάχη με τον Σύρο, που πυροβολεί αδιάκοπα.

Όπως ανέφερε η αστυνομία παρουσιάζοντας το υλικό, ο Ρόμπινσον πυροβόλησε 31 φορές και 21 σφαίρες πέτυχαν τον Μπαρακάτ, που ξεψύχησε στο σημείο.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρά του Σύρου, που είχε πάει το 2012 στις ΗΠΑ μετά από αίτηση χορήγησης ασύλου και πολιτογραφήθηκε Αμερικανός επτά χρόνια αργότερα.