ΚΟΣΜΟΣ

Χιου Χέφνερ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της τελευταίας συζύγου του

Χιου Χέφνερ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της τελευταίας συζύγου του

Η τελευταία σύζυγος του Χιου Χέφνερ, Κρίσταλ έγραψε βιβλίο για τη ζωή της με τον ιδρυτή του Playboy

Εάν η Κρίσταλ Χέφνερ πάρει ποτέ το διδακτορικό της στην ψυχολογία, σχεδιάζει να αλλάξει το όνομά της σε Δρ. Κρίσταλ Χάρις PhD (το πατρικό της επίθετο).

Αυτό έκανε γνωστό σε μια εκ βαθέων συνέντευξή που έδωσε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Playboy και πρώην συζύγου της για την κοινή τους ζωή.

Μάλιστα ελπίζει κάποια στιγμή να παντρευτεί ξανά και να κάνει οικογένεια, αφού έχει παγώσει τα ωάρια της για να αυξήσει τις πιθανότητές της να γίνει μητέρα με έναν άντρα που δεν είναι… 60 χρόνια μεγαλύτερος της όπως ο Χιού Χέφνερ.

Τα εμφυτεύματα στήθους και τα πλατινέ μαλλιά που την έκαναν εξώφυλλο του Playboy (Μις Δεκέμβριος 2009) και το εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού το 2011 με τον τίτλο η «Πριγκίπισσα της Αμερικής» ανήκουν σύμφωνα με την ίδια πλέον στην ιστορία.

«Αυτό το στήθος ήταν πολύ μεγάλο», λέει η 37χρονη, κάνοντας μορφασμούς. «Έμοιαζα με κούκλα του σεξ από την Κίνα. Τα εμφυτεύματα μου ήταν απλώς στηρίγματα, ένιωθα σαν να φορούσα κοστούμι ».

Σήμερα, η Κρίσταλ προτιμάει να περπατάει ξυπόλητη και χωρίς μακιγιάζ στην παραλία έξω από το μικρό της σπίτι στη Χαβάη και να ταξιδεύει – κάτι που της απαγόρευε να κάνει ο «Χεφ» – μόνο με χειραποσκευή.

Στην τελευταία της προσπάθεια να απελευθερωθεί από τη δεκαετία που πέρασε στο Playboy Mansion, πέντε χρόνια ως κοπέλα του Χέφνερ και πέντε χρόνια ως σύζυγός του, έχει γράψει ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά της.

Το βιβλίο ονομάζεται Only Say Good Things. Αυτό ζήτησε ο Χέφνερ από την Κρίσταλ να κάνει μετά τον θάνατό του – αλλά δεν είναι ένα αίτημα που μπορεί να εκπληρώσει, όπως λέει σήμερα η 37χρονη. «Ήμουν τόσο «Team Hef», λέει, «και εξακολουθώ να είμαι σε κάποιο βαθμό». Αλλά ξέρει ότι τα επερχόμενα απομνημονεύματά της θα απεικονίζουν το αφεντικό του Playboy ως μισογύνη, νάρκισσο και εξαρτημένο.

Ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε στα 21 της (εκείνος ήταν στα 81), υπαγόρευε ακριβώς ποια απόχρωση βερνικιού νυχιών έπρεπε να φορά (ροζ) και τη χτυπούσε απαλά στο κεφάλι όταν φαινόταν η ρίζα της στα πλατινέ μαλλιά της.

Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύεται όταν ο Χιού βρισκόταν στην έπαυλη, απαγόρευε την κυκλοφορία στις 18:00 διασφαλίζοντας ότι η νεαρή σύζυγός του ήταν στο σπίτι για να μοιραστεί το δείπνο μαζί του (πάντα κοτόσουπα με τυρί κρέμα και κράκερ) και να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ταινίες. Στη συνέχεια, όταν σκοτείνιασε, αναμενόταν να συμμετάσχει στο ομαδικό σεξ για το οποίο ήταν διάσημος ο Χέφνερ.

«Ήταν ντροπιαστικό. Δεν γνώριζα τους περισσότερους ανθρώπους που είχαν πάει στο υπνοδωμάτιό μας κάποια στιγμή. Λέγαμε, "Ω, τώρα είναι η σειρά σου". Κανείς δεν ήθελε πραγματικά να είναι εκεί, αλλά νομίζω ότι στο μυαλό του Χεφ , πίστευε ακόμα ότι ήταν στα 40 του, και εκείνες οι νύχτες, οι άνθρωποι, η έπαυλη, εδραίωσαν αυτή την ιδέα. Ένιωσε, «το έχω ακόμα».

Υπήρχαν επίσης τα περίφημα 'Sunday Fundays' όταν 200 νεαρές γυναίκες κατέβαιναν στην έπαυλη του Playboy. Ο ιδιοκτήτης της πήρε τόσα πολλά διεγερτικά φάρμακα που τον έκανε να χάσει την ακοή του από τη μία πλευρά (αναγνωρισμένη παρενέργεια του φαρμάκου). «Ο Χεφ πάντα έλεγε ότι θα προτιμούσε να είναι κωφός και να μη μπορεί να κάνει σεξ», λέει η Κρίσταλ.

Η δική τους ερωτική ζωή λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας γοήτευε τους ανθρώπους. «Όλοι είχαν ερωτήσεις. Κυρίως ανατομικές», θυμάται. Τώρα, ωστόσο, είναι πρόθυμη να πει την αλήθεια, η οποία είναι ότι ακόμη και η πρώτη τους νύχτα μαζί δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο.

«Τις προάλλες βρήκα μια φωτογραφία μου μαζί του στην αρχή της σχέσης μας. Είναι τόσο λυπηρό (εννοεί την εικόνα του εαυτού της). Κοιτάζω πίσω και λυπάμαι για αυτό το κορίτσι».

Η χήρα του Χέφνερ δεν ντρέπεται για τις οικονομικές και συναισθηματικές επιλογές που έκανε όταν ήταν μια ευάλωτη 21χρονη και δεν μετανιώνει για το χρόνο που πέρασε στην έπαυλη.

«Όταν η οικογένειά σου διαλύεται, νιώθεις ότι δεν ανήκεις πουθενά. Εξαρτάσαι από την καλοσύνη των άλλων και κάνεις τον εαυτό σου μικρό για να προσπαθήσεις να χωρέσεις. Δεν έχεις δύναμη. Τότε γνώρισα τον Χεφ. Νιώθεις, «Ουάου, θα μπορούσα να ανήκω κι εγώ εδώ». Στην αρχή, το Playboy Mansion ήταν σαν ένα καταφύγιο. Δεν ήταν όμως τελικά».

Αν και η Crystal γεννήθηκε στις ΗΠΑ, οι γονείς της ήταν Βρετανοί και πέρασε τα πρώτα της χρόνια ζώντας πάνω από την παμπ της οικογένειας στο West Bromwich στα Midlands.

Εγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε ο πατέρας της, ένας επιτυχημένος τραγουδιστής που άνοιγε παραστάσεις για αστέρια όπως ο Sammy Davis Jr και ο Johnny Cash, μπορούσε να ακολουθήσει την καριέρα του. Όμως πέθανε από καρκίνο όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών.

Η Κρίσταλ ήταν απόφοιτος ψυχολογίας που ζούσε στο Σαν Ντιέγκο όταν έκανε αίτηση για εισιτήρια για ένα από τα αποκριάτικα πάρτι του Χέφνερ με την ελπίδα να έρθουν σε επαφή με τους διάσημους καλεσμένους του.

Στους παρευρισκόμενους στην επική ετήσια εκδήλωση ήταν οι Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζάστιν Μπίμπερ, Μπαζ Άλντριν και Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και γυναίκες σταρ όπως η Ριάνα, η Πάμελα Άντερσον και η Κιμ Καρντάσιαν.

Η Κρίσταλ έμεινε έκπληκτη όταν έλαβε μια πρόσκληση και ακόμη περισσότερο όταν τράβηξε το βλέμμα του Χέφνερ στο πλήθος. Έγινε ερωμένη του εκείνο το βράδυ.

Γρήγορα όμως έμαθε ότι έπρεπε να αγωνιστεί για τη θέση της στην ιεραρχία των γυναικών του Χέφνερ. «Το να σε διάλεξαν ή όχι, ήταν καταστροφικό για εμάς τα κορίτσια, αλλά ένα παιχνίδι για εκείνον», λέει. Θα διεκδικούσε την κορυφαία θέση, καταφέρνοντας να γίνει η τρίτη σύζυγός του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012.

«Κοιτάζοντας πίσω, νομίζω ότι είχα ένα είδος συνδρόμου Στοκχόλμης», λέει για έναν γάμο που ξεκίνησε όταν της έδωσε ένα κουτί που περιείχε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων 3,5 καρατίων, λέγοντας «ελπίζω να σου ταιριάζει». «Υπήρχε μέρος του εαυτού μου που πάντα πίστευε ότι αν αυτή ήταν πραγματική αγάπη, δεν θα υπήρχαν άλλες γυναίκες στην κρεβατοκάμαρα. Συμβιβάστηκα με αυτό, προσπαθώντας να πιστέψω ότι ο Χεφ με αγαπούσε όσο καλύτερα ήξερε».

Να σημειωθεί ότι η Κρίσταλ έμεινε με τον σύζυγό της μέχρι το τέλος της ζωής του, φρουρώντας την ιδιωτική του ζωή καθώς η υγεία του χειροτέρευε, ώστε ο κόσμος να μην τον δει αδύναμο. Όταν πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 91 ετών πριν από έξι χρόνια, εκείνη ήταν δίπλα στο κρεβάτι του. Μετά, ήταν τόσο σοκαρισμένη που δεν έφυγε από την έπαυλη για ένα δεκαπενθήμερο. «Ο Χεφ ήταν τόσο μεγάλος για τόσο καιρό που ήταν σαν να ήταν αθάνατος», λέει.