ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Νυχτερινές πτήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια

Βρετανία: Νυχτερινές πτήσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια
Reuters

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, την ώρα που εκατοντάδες βρετανικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί για δεύτερη ημέρα. 

Συνεχίζεται το χάος στα βρετανικά αεροδρόμια μετά το χθεσινό τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα διαχείρισης των πτήσεων και καθήλωσε χιλιάδες ταξιδιώτες με καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Μετά από σύσκεψη της Ντάουνινγκ Στρίτ υπό τον Υπουργό Μεταφορών, Μαρκ Χάρπερ, με την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, φορείς εμπορίου και την Συνοριακή Δύναμη, το υπουργείο μεταφορών άναψε το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν νυχτερινές πτήσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χάρπερ προειδοποίησε εκ νέου ότι οι επιπτώσεις από τη χθεσινή αναστάτωση είναι πιθανό να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το BBC η Ντάουνινγκ Στριτ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, την ώρα που εκατοντάδες βρετανικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί για δεύτερη ημέρα.

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε, «Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση. Η ακριβής αιτία του προβλήματος θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια θα υποβληθεί στην κυβέρνηση».

Εκτός από τη Βρετανία, το χθεσινό αλαλούμ επηρεάσε και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και τη χώρα μας, όπου εκατοντάδες ταξιδιώτες, μαζί και μικρά παιδιά αποκλείστηκαν σε αίθουσες αναμονής και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν ακόμα και στο πάτωμα.