ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ράνια: Το λαμπερό πορτρέτο για τα 53α γενέθλιά της - «Ευχαριστώ τα τυχερά μου αστέρια...»

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γιόρτασε τα γενέθλιά της
Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γιόρτασε τα γενέθλιά της
ΑΡ

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γιόρτασε τα 53α γενέθλιά της και ο βασιλικός οίκος έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο της πορτρέτο. H ίδια εξέφρασε δημόσια ευγνωμοσύνη για τη ζωή της

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έγινε 53 ετών την Πέμπτη (31/8) και έκανε μία τρυφερή ανάρτηση από τους εορτασμούς με την οικογένεια και τους φίλους στο Instagram. Η πρώτη φωτογραφία δείχνει τη Ράνια να κάθεται με τον σύζυγό της Βασιλιά Αμπντάλα, τη νύφη της Ρατζούα, τον γιο της τον Πρίγκιπα Χουσεΐν και άλλους σε ένα μακρύ τραπέζι εστιατορίου, ακολουθούμενη από μια δεύτερη φωτογραφία της Ράνιας και της νύφης της που αγκαλιάζονται.

«Ευχαριστώ τα τυχερά μου αστέρια για κάθε έναν από εσάς!» ξεκίνησε τη λεζάντα των στιγμιότυπων, όπου όλοι φορούσαν casual ρούχα. «Μεγαλειότατε, οικογένειά μου και όλοι οι υπέροχοι Ιορδανοί εκεί έξω, με έχετε κάνει να νιώσω πραγματικά ξεχωριστή».

Ο διάδοχος του θρόνου Χουσεΐν, 29 ετών, χρησιμοποίησε μια άλλη φωτογραφία από την ίδια εκδήλωση για το δικό του αφιέρωμα στο Instagram, όπου χαμογέλασε και στάθηκε με τη μαμά και τη σύζυγό του. «Ο Θεός να σε ευλογεί και να σε προστατεύει πάντα, αγαπητή μητέρα. Σας εύχομαι χρόνια πολλά», έγραψε ο Χουσεΐν στη λεζάντα του στιγμιότυπου.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ράνιας ξεκίνησαν με ευχές από τη Βασιλική Χασεμιτική Αυλή, η οποία μοιράστηκε στο X (πρώην Twitter) μια φωτογραφία της Βασίλισσας και του Βασιλιά την ημέρα του γάμου της πριγκίπισσας Ιμάν αυτή την άνοιξη. Το βασιλικό ζεύγος είναι γονείς του πρίγκιπα διαδόχου Χουσεΐν, της πριγκίπισσας Ιμάν, 26 ετών, της πριγκίπισσας Σάλμα, 22 ετών και του πρίγκιπα Χασέμ, 18 ετών.

«Οι θερμότερες ευχές στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ράνια Αλ Αμπντουλάχ με την ευκαιρία των γενεθλίων της σήμερα», έγραψε το παλάτι την Πέμπτη. Αλλάζοντας την παράδοση από πέρυσι, οι αυλικοί κυκλοφόρησαν επίσης ένα ειδικό νέο πορτρέτο της βασίλισσας Ράνια προς τιμήν των γενεθλίων της - όπως ακριβώς κάνουν η Κέιτ Μίντλετον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ για τα παιδιά τους τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις.

Η φωτογραφία γενεθλίων έδειχνε τη βασίλισσα να ακτινοβολεί σε έναν καναπέ με μια κομψή ναυτική φόρμα με φερμουάρ. Με μια κούπα στο χέρι, ένα iPad και γυαλιά δίπλα της, εμφανίζεται να χαλαρώνει μετά απο έντονους μήνες. Ήταν μια χρονιά γεμάτη για τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανία, με στιγμές ορόσημα, δύο βασιλικούς γάμους και δύο μεγάλες αποφοιτήσεις.

Τον Μάρτιο, η πριγκίπισσα Iμάν παντρεύτηκε τον ελληνικής καταγωγής Τζαμέελ ΑλέξανδροΘερμιώτη σε έναν εκπληκτικό βασιλικό γάμο στο Αμμάν. Τον Μάιο, η πριγκίπισσα Σάλμα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και ο πρίγκιπας Χασέμ αποφοίτησε από το γυμνάσιο λίγες εβδομάδες αργότερα. «Παιδιά, μπορούμε να επιβραδύνουμε λίγο; Αυτή η μαμά πρέπει να πάρει ανάσα!». Η βασίλισσα Ράνια αστειεύτηκε στο Instagram για το γεμάτο οικογενειακό ημερολόγιο.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν, καθώς ο διάδοχος του θρόνου Χουσεΐν παντρεύτηκε σε έναν εκθαμβωτικό βασιλικό γάμο που φώτισε το Αμμάν την 1η Ιουνίου και ακολούθησε δεξίωση για 1.700 καλεσμένους. Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας Πριγκίπισσα Βεατρίκη, η διάδοχος Μαρία και ο διάδοχος της Δανίας Φρειδερίκος, η βασίλισσα Σοφία και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, η διάδοχος Βικτώρια και ο πρίγκιπας Δανιήλ της Σουηδίας και πολλοί άλλοι να δει τον μελλοντικό βασιλιά και τη βασίλισσα να δένουν τον κόμπο — και μάλιστα να πόζαραν για μια ομαδική φωτογραφία. Μια εβδομάδα αργότερα, η Ράνια και ο Αμπντάλα γιόρτασαν τη δική τους 30ή επέτειο γάμου.

«Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά και κάθε χρόνος που περνάει μου δείχνει πόσο απίστευτα ευλογημένη είμαι που περνάω τη ζωή μου μαζί σου», έγραψε η Ράνια σε ένα βίντεο μοντάζ φωτογραφιών με τον σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια. «Χαρούμενη 30η επέτειο, Βασιλιά μου».

Η βασίλισσα της Ιορδανίας δημοσίευσε επίσης ένα δεύτερο, πιο απλό αφιέρωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επέτειο-ορόσημο και έγραψε λεζάντα με μια καρδιά. Η πρώτη φωτογραφία έδειχνε τη βασίλισσα Ράνια να κάθεται πίσω από τον Αμπντάλα και να τον κρατάει από τον ώμο καθώς χαμογελούσε στην κάμερα, ενώ η δεύτερη ήταν μια κοντινή λήψη της σύνθεσης με λουλούδια στην πρώτη φωτογραφία.