ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Συναγερμός για πάνω από 70 κροκόδειλους που το έσκασαν από εκτροφείο

Κίνα: Συναγερμός για πάνω από 70 κροκόδειλους που το έσκασαν από εκτροφείο
Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών σε βάρκες αναζητούν τα ερπετά. 
CNN

Κίνα: Οι τοπικές αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να εντοπιστούν τα σαρκοβόρα ερπετά. 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές πόλης στη νότια Κίνα, καθώς περισσότεροι από 70 κροκόδειλοι κατάφεραν να διαφύγουν από εκτροφείο, εν μέσω καταστροφικών πλημμυρών.

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι τοπικές αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να εντοπιστούν τα σαρκοβόρα ερπετά.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών δήλωσε πως 69 ενήλικοι κροκόδειλοι και άλλοι 6 μικρότερης ηλικίας διέφυγαν από το εκτροφείο, ενώ βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα φαίνονται μερικοί κροκόδειλοι να κρύβονται πίσω από μία πινακίδα σε έναν βυθισμένο δρόμο.

Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών μέσα σε βάρκες, με κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα, «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας τα ερπετά.

Κάποιοι από τους κροκόδειλους πιάστηκαν, ωστόσο αρκετοί έχουν καταφύγει σε μία βαθιά λίμνη, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός κατοίκων ωστόσο πολλοί είναι οι αγνοούμενοι μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν μετά από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που ξέσπασαν στο Χονγκ Κονγκ την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας των οποίων δύο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.