ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έφηβος αστέρας του πιάνου ακρωτηριάστηκε μετά από σπάνια βακτηριακή μόλυνση

O γενναίος έφηβος από το Τενεσί
O γενναίος έφηβος από το Τενεσί

Οι γονείς ενός 14χρονου αγοριού στο Τενεσί πήραν τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του γιου τους για να σώσουν τη ζωή του. 

Έφηβος από το Τενεσί ακρωτηριάστηκε τα χέρια και τα πόδια του μετά από «εξαιρετικά σπάνια» βακτηριακή μόλυνση. Οι γονείς του Mατίας Ουρίμπε πήραν τη δύσκολη απόφαση αφού διαγνώστηκε με πνευμονία και σύνδρομο τοξικού σοκ που προκλήθηκε από στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις Το 14χρονο αγόρι χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί στα χέρια και τα πόδια του αφού τα συμπτώματα του που έμοιαζαν με γρίπη έγιναν θανατηφόρα.

Όταν ο Mατίας άρχισε να παρουσιάζει «συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη» τον Ιούνιο, οι γονείς του Edgar Uribe και Catalina Cardona ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον πήγαν να δει γιατρούς δύο φορές, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων της ενδεχόμενης παραμονής του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το NewsChannel5, ενώ βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η ασθένεια του Ματίας εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά. Ο έφηβος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital στο Vanderbilt

«Επικοινωνούμε μαζί σας με βαριά καρδιά για να μοιραστούμε μερικά δύσκολα νέα για τον αγαπημένο μας γιο», ξεκινά το μήνυμα του GoFundMe, εξηγώντας πώς ο «κόσμος της οικογένειας διαλύθηκε» στις 30 Ιουνίου όταν ο Mατίας μεταφέρθηκε στα επείγοντα, «όπου σταμάτησε η καρδιά του»

Η Δρ Kάθριν Μπόιλ, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Κρίσιμης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Vanderbilt που ηγήθηκε της ομάδας φροντίδας του εφήβου, είπε στο WSMV ότι η ιατρική κατάσταση του αγοριού είναι «εξαιρετικά σπάνια».
«Μερικές φορές, όταν κολλάς γρίπη, σε προετοιμάζει για βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά ακόμη και τότε, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο όσο ο Ματίας», είπε ο Μπόιλ.

Στις 12 Ιουλίου, καθώς η καρδιά και οι πνεύμονες του Mατίας παρουσίασαν βελτίωση, η ιατρική ομάδα του αναθάρρησε. Στις 18 Ιουλίου, του αφαιρέθηκε ο αναπνευστήρας καθώς η υγεία του συνέχιζε να βελτιώνεται. Η ανακοίνωση του GoFundMe σημειώνει ότι «μετά από 20 ημέρες εντατικής θεραπείας, μας είπαν ότι τα άκρα του είχαν υποστεί βλάβη». Μετά από συνεννόηση με την ιατρική ομάδα του εφήβου, οι γονείς του Ματίας πήραν τη δύσκολη απόφαση να ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια του.

«Η ροή αίματος δεν έφτανε σε όλα τα άκρα του, έτσι έπρεπε να ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα του», είπε ο πατέρας του Mατίας στο WSMV. Ο Ματίας φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 25 Ιουλίου για να αφαιρέσει το αριστερό του πόδι πάνω από το γόνατο και το δεξί κάτω από το γόνατο. Η επέμβαση ακρωτηριασμού και των δύο χεριών πάνω από τον καρπό έγινε την 1η Αυγούστου.

«Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε τη λέξη ακρωτηριασμός», είπε η μητέρα του Mατίας στους γιατρούς συμφωνα με τα τοπικά δίκτυα. Ας χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «αφαίρεση» Ο μικρός θα παραμείνει στο νοσοκομείο για έναν ακόμη μήνα, όπου ο έφηβος έχει περάσει ήδη πάνω από δύο μήνες, αναζητώντας προσθετικά μέλη και αποκατάσταση στην περιοχή της Ατλάντα. Και οι δύο γονείς ζητούν «στήριξη, αγάπη και προσευχές» καθώς ο γιος τους συνεχίζει την ανάρρωσή του.