ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Έσωσαν αρκούδα - Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι (vid)

Ισπανία: Έσωσαν αρκούδα - Το κεφάλι της είχε παγιδευτεί σε πλαστικό βαρέλι (vid)
El Pais

Κάτοικος της περιοχής βρήκε το ζώο και ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία στην περιφέρεια Castilla y León στην Ισπανία

Τη ζωή μίας καφέ αρκούδας της οποίας το κεφάλι είχε παγιδευτεί σε ένα πλαστικό βαρέλι κατάφερε να σώσει εξειδικευμένο προσωπικό της περιφερειακής κυβέρνησης της Castilla y León στην Ισπανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στην πόλη Anllares del Sil, που ανήκει στον δήμο Páramo del Sil (León).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Τμήμα Περιβάλλοντος ανέφερε πως, γύρω στις 8:45 π.μ., ένας κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που βρήκε αυτό το ζώο βάρους σχεδόν 100 κιλών και τους ειδοποίησε. Το ζώο είχε το κεφάλι του κολλημένο σε ένα πλαστικό βαρέλι που εμπόδιζε την όρασή του και τη δυνατότητα να φάει, γεγονός που δυσκόλευε την επιβίωσή του.

Αρκετοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μαζί με κτηνιατρική ομάδα κατάφεραν να πιάσουν το ζώο αφού του έριξαν ένα αναισθητικό βέλος. Με αυτόν τον τρόπο, η αρκούδα αναισθητοποιήθηκε και κατάφεραν να την απελευθερώσουν μετά από 12 λεπτά ελιγμών. Επιπλέον, η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να τοποθετήσει ένα κολάρο γεωεντοπισμού και έτσι να κρατήσει το ζώο υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή η αρκούδα βρίσκεται εκτός κινδύνου.