ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απαγορεύονται τα αμερικανικά μπούλι – Η ράτσα που προκάλεσε τρεις επιθέσεις με ένα νεκρό

skylos
Photo: Youtube

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι βίαιες επιθέσεις σκύλων στην Βρετανία, που προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο παιδιών και τον θάνατο ενός άνδρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι οι σκύλοι ράτσας αμερικανικό XL μπούλι θα απαγορευθούν στην χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου

Με βίντεο που ανήρτησε στο Χ ο Σούνακ ανέφερε ότι η ράτσα θα απαγορευθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Οι αρμόδιοι υπουργοί θα συγκροτήσουν μία επιτροπή ειδικών με την συμμετοχή της αστυνομίας, για να καθοριστεί βάσει ποίων χαρακτηριστικών τα σκυλιά που απαγορευθούν.

«Ο σκύλος αμερικανικό XL μπούλι αποτελεί κίνδυνο για τις κοινότητες μας ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Μοιράζομαι την φρίκη του έθνους για τα πρόσφατα βίντεο που είδαμε όλοι», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι μερικές περιπτώσεις σκύλων με κακή εκπαίδευση. Είναι ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ήδη ένας άνδρας έχασε την ζωή του μετά από επίθεση δύο σκύλων αυτής της ράτσας. Χρειάστηκε η παρέμβαση περαστικών που κατάφεραν να περιορίσουν τα σκυλιά και να σώσουν τον άντρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πέθανε

Ένα άλλο XL μπούλι επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 10χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο. Πριν από μερικές ημέρες ένα 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άλλος σκύλος της ίδιας ράτσας της επιτέθηκε και γλίτωσε μετά από παρέμβαση περαστικών.