ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν και Μελόνι θα μεταβούν εκτάκτως αύριο (17/09) στη Λαμπεντούζα

Φον ντερ Λάιεν και Μελόνι θα μεταβούν εκτάκτως αύριο (17/09) στη Λαμπεντούζα
AP.

Ύστερα από αίτημα της Πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Κατά «κύματα» καταφθάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, τα πλεούμενα που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες. Το νοτιότερο νησί της Ιταλίας δέχεται διαρκώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μία «δραματική κατάσταση».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόκειται να μεταβεί στο νησί της Λαμπεντούζα, μαζί με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Η κ. Μελόνι ζήτησε βοήθεια από τις Βρυξέλλες μετά την άφιξη –αυτή την εβδομάδα– με πλοία περίπου 8.500 ανθρώπων μέσα σε τρεις ημέρες στο ιταλικό νησί της Μεσογείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 145 χιλιομέτρων από τις ακτές της Τυνησίας.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφθεί σήμερα (16/09) την Ιταλία, όπου θα συναντηθεί πρώτα με τη Τζόρτζια Μελόνι στη Ρώμη και στη συνέχεια, θα επισκεφθούν μαζί τη Λαμπεντούζα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κ. Φον ντερ Λάιεν.

Η επικεφαλής του ιταλικού κράτους προσκάλεσε την Πρόεδρο της Επιτροπής στη Λαμπεντούζα, προκειμένου να διαπιστώσει τη «σοβαρότητα της κατάστασης» που καλείται η Ιταλία να αντιμετωπίσει, με τις αυξημένες ροές μεταναστών.

Σχετικές ειδήσεις