ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Άφαντη η φημολογούμενη ερωμένη του πρώην υπουργού Εξωτερικών

Κίνα: Άφαντη η φημολογούμενη ερωμένη του πρώην υπουργού Εξωτερικών
YOUTUBE

Η φημολογούμενη ερωμένη του πρώην ΥΠΕΞ της Κίνας, έχει εξαφανιστεί από τον Απρίλιο ενώ οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά της είναι απαγορευτική στα social media

Εξαφανισμένη είναι η φημολογούμενη ερωμένη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, από τον Απρίλιο ενώ πλέον απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναφορά του ονόματός της στην πιο διάσημη πλατφόρμα social media της χώρας και μπλοκάρεται από τους διαχειριστές, σύμφωνα με τη New York Post.

Η αποκάλυψη έγινε από τη Wall Street Journal όπου αναφέρθηκε ότι ο παντρεμένος Τσιν Γκανγκ δεν αποτελούσε πλέον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας μετά από έρευνα του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο ανακάλυψε ότι ο Γκανγκ διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη Φου Σιαοτιάν, τηλεπαρουσιάστρια του Phoenix TV.

QIN GANG - ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝAP

Πλέον το όνομα της ερωμένης του ΥΠΕΞ μπλοκάρεται από τους διαχειριστές ενώ όσοι θέλουν να αναφερθούν σε αυτήν χρησιμοποιούν μόνο συντομογραφία. Η ίδια έχει να κάνει ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα από τις 10 Απριλίου όταν έγραψε ότι επέστρεφε στο Πεκίνο μετά από ταξίδι της στο Λος Άντζελες. Μάλιστα η Φου Σιαοτιάν είχε στη φωτογραφία αγκαλιά τον μικρό της γιο, ο οποίος φημολογείται ότι είναι παιδί και του Γκανγκ. Από την τελευταία τότε ανάρτηση η ίδια εξαφανίστηκε παρόλο που ήταν αρκετά ενεργή ενώ πλέον δεν επιτρέπονται τα σχόλια στις φωτογραφίες της.

«Η τελευταία φορά που πέταξα μόνη με αυτό το αεροσκάφος ήταν όταν ταξίδεψα από το Λος Άντζελες στην Ουάσινγκτον για δουλειά. Όπως αποδείχτηκε, εκείνη ήταν η τελευταία συνέντευξη που έκανα για την εκπομπή Talk with World Leaders. Αυτό το αεροπλάνο ξεκίνησε πάλι από τος Λος Άντζελες, αλλά αυτή τη φορά ταξιδεύω με το αγαπημένο μου μωράκι, τον Ερ Κιν», είχε γράψει τότε.

Στην πλατφόρμα Weibo είχε ξεκαθαρίσει ότι ο γιος της δεν έχει πατέρα Αμερικάνο, με τις φήμες να αυξάνονται ότι ο μικρός Έρ Κιν είναι καρπός του ερωτά της με τον πρώην ΥΠΕΞ.

Από τις 10 Απριλίου μέχρι σήμερα η παρουσιάστρια δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής με το επικρατέστερο σενάριο να είναι ότι έχει φύγει από την Κίνα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ενημερώθηκαν σχετικά με τις λεπτομέρειες της αποπομπής του Τσιν Γκανγκ τον Αύγουστο, μετά από μήνες υποθέσεων για τα αίτια της απόφασης αυτής. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πριν από δύο εβδομάδες εκλήθη για ανάκριση και ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Λι Σανγκφού, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής έρευνα του κόμματος και αναμένεται ότι θα χάσει και αυτός τη θέση του.