ΚΟΣΜΟΣ

O Ρόμπερτ Μενέντεζ θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ

O Ρόμπερτ Μενέντεζ θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ
AP.

Παρά τις κατηγορίες που βαραίνουν τον –μέχρι πρότινος– Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ και η γυναίκα του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας και διαφθορά από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων. Προσπάθησαν να προστατεύσουν τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην κομητεία Χάντσον, όπου εκκίνησε την πολιτική του καριέρα, κάνοντας τα πρώτα του δημόσια σχόλια μετά την παραπομπή σε δίκη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για διαφθορά. Δεν προτίθεται να παραιτηθεί και μάλιστα, αναμένεται να γνωστοποιήσει ότι διεκδικήσει την επανεκλογή του, το 2024, σύμφωνα με τη New Jersey Globe.

Η επικείμενη τοποθέτηση του Γερουσιαστή θα ακολουθήσει τις προτροπές από τον Κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι και μία ομάδα στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος, οι οποίοι τού ζήτησαν δημοσίως να παραιτηθεί.

Ο Άντι Κιμ, βουλευτής με τρεις θητείες και πρώην στέλεχος του Λευκού Οίκου επί της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε προχθές (23/09) ότι θα είναι αντίπαλος του Μενέντεζ στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Ράβδοι χρυσού, κρυμμένα μετρητά και μία… Mercedes αποκαλύπτονται σε φωτογραφίες της Εισαγγελίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη

Η Εισαγγελία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη δημοσιοποίησε εικόνες από τους «καρπούς» της παράνομης συμφωνίας, για την οποία κατηγορούνται συνολικά πέντε άνθρωποι, όπου διακρίνονται ράβδοι χρυσού (τουλάχιστον δεκατρείς αναφέρονται στο κατηγορητήριο, μία Mercedes C–Class του 2019 και το ποσό των 566.000 δολαρίων).

Ο Μενέντεζ και η γυναίκα του κατηγορήθηκαν για αδικήματα δωροδοκίας «αναφορικά με τη σχέση διαφθοράς με τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ», όπως τονίσθηκε σε δημοσίευση από την Εισαγγελία. Οι πέντε κατηγορούμενοι θα παρουσιασθούν στο δικαστήριο την προσεχή Τετάρτη (27/09).

«Η έρευνα για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας που κατηγόρησε τον Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ και τη γυναίκα του για αδικήματα δωροδοκίας, υπογράμμισε την 22α Σεπτεμβρίου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις προσπάθειες των κατηγορούμενων να προστατεύσουν τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

«Δεν τελειώσαμε και θέλω να ενθαρρύνω όποιον έχει πληροφορίες, να τις παρουσιάσει και να εμφανισθεί γρήγορα», σημείωσε ο ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντέιμιαν Ουίλιαμς, ο οποίος παρουσίασε νωρίτερα τα «δώρα» που κατηγορείται ότι έλαβαν ο Γερουσιαστής και η γυναίκα του.

Σχετικές ειδήσεις