Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί πλέον να μιλάει, να ακούει και να βλέπει - Διάσημοι γίνονται AI Chatbots

Τεχνητή νοημοσύνη: Το ChatGPT δεν σταματά να εξελίσσεται, σύντομα θα λάβει μια νέα ενημέρωση, η οποία θα επιτρέπει στο chatbot να συνομιλεί με τους χρήστες και να «βλέπει» εικόνες - Την ίδια ώρα η Meta παρουσίασε chatbots AI με «προσωπικότητα» που έχουν δανειστεί από διασημότητες 

ChatGPT: Μπορεί πλέον να μιλάει, να ακούει και να βλέπει - Διάσημοι θα απαντούν σε ερωτήσεις
Το ChatGPT της OpenAI μπορεί πλέον να «βλέπει, να ακούει και να μιλάει»
Getty Images
4'

Η τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI, δεν σταματά να μας εκπλήσσει καθώς το γνωστό σε όλους ChatGPT, σύντομα θα μπορεί να «δει», να «ακούσει» και να «μιλήσει». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το ChatGPT, θα αναβαθμιστεί ώστε να αναγνωρίζει ήχο, φωνή και εικόνα.

Ειδικότερα, το ΑΙ του γνωστού chatbot θα μπορεί να «διαβάσει» μια εικόνα ή φωτογραφία όπως είναι και να την επικοινωνήσει ή να την περιγράψει στους χρήστες, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει σύνθεση ομιλίας σε κείμενο και κείμενο σε ομιλία. Στόχος είναι το ChatGPT να είναι πιο φιλικό προς τους χρήστες.

Το ChatGPT θα μπορεί να αναγνωρίζει γραπτές λέξεις, ομιλία και να απαντάει με τη δική του «ρομποτική» φωνή. Αυτή η αναβάθμιση του chatbot της OpenAI είναι και η μεγαλύτερη από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT-4. Μάλιστα, η OpenAI δημοσίευσε και ένα βίντεο που παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πώς λειτουργούν, το οποίο μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Tο εν λόγω χαρακτηριστικό θα έρθει σε όλες τις βερσιόν του ChatGPT, μέχρι και στα iOS και Android apps, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά αποκλειστικά για τους συνδρομητές του ChatGPT Plus.

Σύμφωνα με το CNBC μεγάλη προβολή των χαρακτηριστικών έρχεται παράλληλα με την ολοένα αυξανόμενη ένταση της κούρσας των εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των ηγετών των chatbot, όπως η OpenAI, η Microsoft, η Google και η Anthropic. Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή τους ζωή, οι τεχνολογικοί κολοσσοί τρέχουν για να λανσάρουν όχι μόνο νέες εφαρμογές chatbot, αλλά και νέα χαρακτηριστικά, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από ενημερώσεις για το chatbot Bard και η Microsoft πρόσθεσε οπτική αναζήτηση στο Bing.

Διασημότητες «δανείζουν» την προσωπικότητά τους σε διαφορετικά chatbots

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί νέα chatbots στο Messenger, τα οποία θα έχουν «προσωπικότητα» και θα είναι εξειδικευμένα σε διάφορα θέματα, όπως διακοπές, μαγείρεμα ή αθλητισμός.

Στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης που διοργάνωση η Meta μετά τον κορωνοϊό, ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σημείωσε πως «ήταν μία υπέροχη χρονιά για την AI».

Η εταιρεία έχει ονομάσει το κύριο chatbot της «Meta AI» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το app ανταλλαγής μηνυμάτων. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν ό,τι επιθυμούν «για να επιλύσουν διαφορές» ή να λάβουν απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Snoop Dogg και η Kendall Jenner θα απαντούν σε ερωτήσεις

Αρκετές διασημότητες έχουν «δανείσει» την προσωπικότητά τους σε διαφορετικά chatbots, μεταξύ των οποίων ο Snoop Dogg και η Kendall Jenner.

Σύμφωνα με τη Meta, ο πρώην αθλητής του NFL Tom Brady θα συμμετάσχει στην προσπάθεια. Ο χαρακτήρας του θα ονομαστεί «Bru» και θα αναλάβει, φυσικά, ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού. Ο YouTuber MrBeast, πάλι, θα είναι ο «Zach», ένας μεγάλος αδελφός που θα «αναλάβει να σας περιπαίζει».

Η εταιρεία αναφέρει ότι η ιδέα είναι να έχει περισσότερες λειτουργίες από το να απαντά, απλώς, σε ερωτήσεις. «Δεν θα υπάρχει για να απαντά σε ερωτήματα, πρόκειται για ψυχαγωγία», εξήγησε ο Ζούκερμπεργκ.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «υπάρχουν ακόμη περιορισμοί» σχετικά με τα θέματα στα οποία μπορούν να απαντήσουν.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες μέρες, αρχικά μόνο στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση της Meta ήρθε την ίδια ημέρα που η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT που υποστηρίζεται από τη Microsoft, επιβεβαίωσε ότι το chatbot της μπορεί πλέον να κάνει περιήγηση στο διαδίκτυο και να παρέχει όλες τις νέες πληροφορίες. Έως και τώρα, βασιζόταν απλώς στα στοιχεία που διέθετε.

Διαβάστε επίσης

Πήραμε συνέντευξη από το ChatGPT: Τι «σκέφτεται», τι «νιώθει» και… γιατί δεν φοβάται τον θάνατο

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Amazon επενδύει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Τεχνητή νοημοσύνη: Ευκαιρία αλλά και κίνδυνος για τoυς δημοσιογράφους, σύμφωνα με νέα μελέτη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή