ΚΟΣΜΟΣ

U2: Εγκαινίασαν το «Sphere», τον νέο υπερσύγχρονο συναυλιακό χώρο στο Λας Βέγκας

U2: Εγκαινίασαν το «Sphere», τον νέο υπερσύγχρονο συναυλιακό χώρο στο Λας Βέγκας

Η «Sphere» έχει ύψος 112 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα στο ευρύτερο σημείο της

Με μια θεαματική συναυλία των θρυλικών U2 εγκαινιάστηκε ο υπερσύγχρονος νέος συναυλιακός χώρος, που ονομάζεται «Sphere», στο Λας Βέγκας.

Οι προσδοκίες από το «Sphere» είναι τόσο μεγάλες που το περιοδικό Billboard έγραψε ότι «θα αλλάξει τη ζωντανή ψυχαγωγία για πάντα».

Το «Sphere», όπως το λέει και το όνομά του είναι μια σφαιρική αρένα μουσικής και ψυχαγωγίας στο Paradise της Νεβάδα των ΗΠΑ, κοντά στο Las Vegas Strip.

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Populous και ανακοινώθηκε από την Madison Square Garden Company το 2018.

Το αμφιθέατρο είναι χωρητηκότητας 18.600 θεατών και έχει δυνατότητες εμβυθιστικού βίντεο και ήχου, οι οποίες περιλαμβάνουν μια περιτυλιγμένη εσωτερική οθόνη LED ανάλυσης 16K, ηχεία με τεχνολογίες beamforming και σύνθεσης κυματοειδούς πεδίου και φυσικά εφέ 4D. Το εξωτερικό του χώρου διαθέτει επίσης 54.000 τετραγωνικά μέτρα οθονών LED.
Η «Sphere» έχει ύψος 112 μέτρα και πλάτος 157 μέτρα στο ευρύτερο σημείο της. Το έργο κόστισε για να κατασκευαστεί 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τα διπλάσια από τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε αρχικά εκτιμηθεί όταν ανακοινώθηκε το έργο το 2018.