ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Ελεύθερος ο Παντσέρι – Τι δηλώνει στην Ιταλία ο ;Έλληνας δικηγόρος της Καϊλή

Panzeri
Alpha

Μόνος όρος που ετέθη στον πρώην ευρωβουλευτή είναι να μην φύγει από το Βέλγιο και να μην έλθει σε επαφή με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα...

Ελεύθερος αφέθηκε από την βελγική Δικαιοσύνη ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Qatar Gate Αντόνιο Παντσέρι.

Είχε οδηγηθεί στη φυλακή στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 6 Απριλίου, φέτος, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό διότι συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Συνέντευξη Δημητρακόπουλου για την Καϊλή

Όμως ο συνήγορος της επίσης κατηγορουμένης Εύας Καϊλή παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο Sky Italia.

«Ήταν πολλοί άνθρωποι, δεν θα πω τα ονόματά τους προς το παρόν, που της είπαν ότι αν δεν ομολογούσε ότι πήρε τα χρήματα θα έμενε στη φυλακή και δεν θα ξαναέβλεπε την κόρη της. Παρόλα αυτά αποφάσισε να πει την αλήθεια, ότι εμπλεκόταν στο σκάνδαλο διαφθοράς».

Ο δικηγόρος απάντησε σε ερώτηση για ένα βασικό στοιχείο της έρευνας, δηλαδή τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή: «Όταν βρίσκεις χρήματα σε ένα σπίτι αυτά τα χρήματα δεν έχουν υπογραφή, πρέπει να δεις από πού προέρχονται. Μέχρι στιγμής η βελγική δικαιοσύνη δεν έχει δώσει σαφή και σοβαρή απάντηση ούτε διευκρίνισε αν τα χρήματα προέρχονται από το Κατάρ ή Μαρόκο.

Από τα στοιχεία μας αυτά τα χρήματα δεν ήταν δικά της, ανήκαν στο σύνολό τους, τουλάχιστον κατά 95%, στον κ. Παντζέρι.

...Δεν μπορώ να τα πω όλα, αλλά τώρα έχουμε νέα στοιχεία που έδωσε η δικαιοσύνη που λένε ότι δεν ήξερε για το χρήματα. Τα τελευταία κρατήθηκαν για να δοθούν στον Πάντζερη ο οποίος θα τα έδινε με τη σειρά του σε πολιτικούς εκπροσώπους». Σύμφωνα με τον δικηγόρο «η Καϊλή δεν γνώριζε ότι υπήρχαν τα χρήματα. Όταν διαδόθηκε η είδηση, ο πατέρας τους πήρε να τους παραδώσει στον Panzeri. Μόνο 150 χιλιάδες ευρώ ανήκαν στον Francesco Giorgi και οι λόγοι που κράτησε αυτό το ποσό είναι στο κατηγορητήριο», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος τον ερχόμενο Δεκέμβριο αλλά η βελγική δικαιοσύνη έκανε δεκτό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Σύμφωνα με την Corriere, μόνος όρος που ετέθη στον πρώην ευρωβουλευτή είναι να μην φύγει από το Βέλγιο και να μην έλθει σε επαφή με άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

Λόγω της συνεργασίας του με τις βελγικές δικαστικές αρχές, ο Παντσέρι τον περασμένο Ιανουάριο καταδικάσθηκε σε μόλις έναν χρόνο φυλάκισης.