ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η συγκινητική ιστορία της πρώτης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με οξύ

Ιταλία: Η συγκινητική ιστορία της πρώτης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με οξύ
YouTube.

Η σοκαριστική περιγραφή της Φιλομένα Λαμπέρτι, της πρώτης γυναίκας που υπήρξε θύμα επίθεσης με οξύ, στο συνέδριο της «Φόρτσα Ιτάλια».

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του «Φόρτσα Ιτάλια». Από τη μία, η εκδήλωση ήταν προς τιμήν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο.

Από την άλλη, η ιστορία της 64χρονης Φιλομένα Λαμπέρτι, της πρώτης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με οξύ, σόκαρε και την ίδια στιγμή ευαισθητοποίησε το κοινό που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Η ιστορία της Φιλομένα Λαμπέρτι και η δύναμη ψυχής

Η Λαμπέρτι, με καταγωγή από το Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, παρέμενε παντρεμένη επί 30 χρόνια με έναν βίαιο σύζυγο, μέχρι την ενηλικίωση των τριών παιδιών της. Τον Μάιο του 2012, ζήτησε διαζύγιο από τον άνδρα της. Ωστόσο, εκείνος έκανε πως δεν άκουσε. Και όχι μόνο αυτό. Την 28η Μαΐου, κρατώντας ένα μπουκάλι με οξύ, της είπε: «Κοίτα τι θα σου δώσω» και άδειασε το καυστικό υγρό στο κεφάλι, το πρόσωπο, τα χέρια και το στέρνο της άτυχης γυναίκας.

Από το 2012 έως το 2017, η Λαμπέρτι υπεβλήθη σε τριάντα χειρουργικές επεμβάσεις, εκ των οποίων οι δέκα έγιναν στα βλέφαρα. Ο σύζυγος – «τέρας» καταδικάσθηκε μονάχα σε δεκαοκτώ μήνες κάθειρξη, αφού πρώτα προσκόμισε επιστολή μεταμέλειας στο δικαστήριο για την πράξη του και «σήμερα, είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος», όπως τόνισε η 64χρονη στο συνέδριο

«Είναι ντροπή, διότι μερικές μέρες μετά την αποφυλάκισή του ανέφερε μπροστά στις κάμερες ότι θα το έκανε ξανά», τόνισε η Λαμπέρτι και προειδοποίησε ότι μετά τη δική της περίπτωση, έχει παρατηρηθεί αύξηση των επιθέσεων με οξύ στις γυναίκες της γείτονος.

Σχετικές ειδήσεις