ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Κατέρρευσε στέγη εκκλησίας στη διάρκεια βάφτισης - 7 νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι

Φωτιά σε εκκλησία στο Μεξικό
Φωτιά σε εκκλησία στο Μεξικό

Μεξικό: Επτά νεκροί και 20 εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση στέγης εκκλησίας

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 20 άλλοι εγκλωβίστηκαν μετά την κατάρρευση στέγης εκκλησίας στο Μεξικό. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 49 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά την πτώση της στέγης της εκκλησίας Santa Cruz του Ciudad Madero.

Η αστυνομία στην παράκτια πολιτεία Ταμαουλίπας είπε ότι περίπου 100 άνθρωποι παρακολουθούσαν λετουργία τη στιγμή της κατάρρευσης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι γινόταν βάφτιση.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλά παιδιά και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται. Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το κτήριο της εκκλησίας ερειπωμένο καθώς οι άνθρωποι συνωστίζονταν γύρω από τα ερείπια, αναζητώντας απεγνωσμένα όσους είχαν παγιδευτεί μέσα. Ο τοπικός δημοσιογράφος Franc Contreras είπε στο πρόγραμμα Newsday του BBC World Service ότι η κατάρρευση συνέβη σε μια κομβική στιγμή στην εκκλησιαστική λειτουργία.

«Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από περίπου εκατό άτομα και οι άνθρωποι είχαν παραταχθεί για να λάβουν τη κοινωνία -φυσικά αυτό είναι κάπως το αποκορύφωμα της καθολικής λειτουργίας και τότε ήταν που έπεσε η οροφή πάνω τους· τούβλα, μπετόν και φυσικά δομές στήριξης από χάλυβα που έπεσαν πάνω από τους ανθρώπους», είπε.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού, η οροφή έπεσε σε στασίδια στην εκκλησία, δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον είχε παγιδευτεί εκεί να επιβιώσει σε θύλακες αέρα. Λέγεται ότι άνθρωποι έσπευσαν με φτυάρια και αξίνες για να προσπαθήσουν να μετακινήσουν τα συντρίμμια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφθασαν στο σημείο, μετά την κατάρρευση το απόγευμα της Κυριακής. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονταν εκκλήσεις για ιατρικό υλικό και μέσα διάσωσης για να βοηθηθούν όσοι αναζητούν επιζώντες. Οι αρχές ζήτησαν σιωπή από τους συγκεντρωμένους στο σημείο, ώστε να μπορούν να ακούσουν αν κάποιος εγκλωβισμένος καλεί σε βοήθεια.

Ο επίσκοπος της ενορίας του Tampico, José Armando Álvarez Cano, έστειλε μήνυμα στην κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες «για να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια». Είπε ότι ήταν μια «δύσκολη στιγμή» και ολοκλήρωσε την ομιλία του στο βίντεο λέγοντας: «Είθε ο Κύριος να βοηθήσει».