ΚΟΣΜΟΣ

Νέο λεύκωμα για «παράδοξα σπορ» από τον φωτογράφο Sol Neelman

Νέο λεύκωμα για «παράδοξα σπορ» από τον φωτογράφο Sol Neelman
Instagram

Το λεύκωμα «More Weird Sports» εξέδωσε ο οίκος Kehrer Verlag και με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου φωτογραφικού λευκώματός του για παράδοξα σπορ ο Sol Neelman μίλησε στο Blind Magazine.

«Για αυτό το πρότζεκτ, σαφώς διαστρεβλώνω όσο είναι δυνατόν τον ορισμό των σπορ για να εξυπηρετήσω τους φωτογραφικούς στόχους μου, οπότε κατά βάση μιλάμε για ανθρώπους που κάνουν κάτι για διασκέδαση» εξήγησε. «Ο κόσμος επιδίδεται σε παράδοξα σπορ γιατί απλά θέλει να διασκεδάσει. Είναι σαν να είσαι στην πίσω αυλή και να επινοείς ένα αγώνισμα, περνούν κάποιοι γείτονες που είναι φίλοι και καταστρώνεις ένα αγώνισμα με ό,τι εξοπλισμό έχεις πρόχειρο ή ανάλογα με τον καιρό. Και ξεκινάς να διασκεδάσεις» πρόσθεσε.

«Πολλά παράδοξα σπορ υπάρχουν επειδή δύο που τα έχουν τσούξει αποφασίζουν έναν διαγωνισμό για να δουν ποιος είναι καλύτερος σε κάτι. Για παράδειγμα, ένας από την 'Αιοουα (σ.σ. Την Πολιτεία της Αϊόβα) κι ένας από το Ιλινόι (σ.σ. Την Πολιτεία του Ιλινόις) έβαλαν στοίχημα ποιος είναι πιο δυνατός κι αποφάσισαν να κάνουν μια διελκυστίνδα πάνω από τον Μισισιπί, έναν πελώριο δίαυλο στα σύνορα μεταξύ των δύο Πολιτειών» αφηγήθηκε.

Δείτε την gallery:

«Εδώ στο Όρεγκον, ένα σπορ που λέγεται "Pigs'N'Ford" προήλθε από δύο φίλους που, οδηγώντας ένα Model T (σ.σ. Το παμπάλαιο Ford Model T, γνωστό τότε ως tin Lizzie, Flipping Lena ή fliver), είδαν έναν αγρότη να προσπαθεί να βρει σε έναν αγροτικό δρόμο τα ίχνη του γουρουνιού του. Βοήθησαν τον αγρότη να κυνηγήσει το γουρούνι και τον πήγαν πίσω με το αυτοκίνητο, και διασκέδασαν τόσο πολύ, που το έκαναν ετήσια εκδήλωση στο πανηγύρι της περιοχής. Από το 1925 το κάνουν, χρησιμοποιώντας τα ίδια αυτοκίνητα και οι οδηγοί είναι απόγονοι των αρχικών χοιροτρόφων, οπότε όλες οι οικογένειες το κάνουν αυτό από την πολλή αρχή. Ο νικητής που φωτογράφισα έκλαιγε σαν μικρό παιδί, με τέτοια υπερηφάνια επειδή κέρδισε σε μια αθλητική εκδήλωση στην οποία είχε διαγωνιστεί ο παππούς του» είπε.

Το λεύκωμα «More Weird Sports» (https://www.instagram.com/p/CwA1htLIEyY/) είναι το τρίτο λεύκωμα του Sol Neelman για παράδοξα σπορ που εκδίδει ο οίκος Kehrer Verlag.