ΚΟΣΜΟΣ

Playmobil: Καταργούνται 700 θέσεις εργασίας - Απώλειες στα κέρδη και τις πωλήσεις

Playmobil: Καταργούνται 700 θέσεις εργασίας - Απώλειες στα κέρδη και τις πωλήσεις
AP

Την κάτω βόλτα φαίνεται να έχει πάρει η εταιρεία Playmobil η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, φτάνοντας τις 700 σε αριθμό εκ των οποίων οι μισές είναι στη Γερμανία.

Περίπου 700 θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 370 στη Γερμανία περικόπτει η μητρική εταιρεία Playmobil, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Χορστ Μπραντστάτερ.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιστοιχούν στο 17% παγκοσμίως και αφορούν το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού στη Γερμανία.

Ο όμιλος Μπράντστετερ δεν αποκάλυψε πού ακριβώς και σε ποιους επιχειρηματικούς τομείς θα περικοπούν οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, το Dietenhofen στην περιοχή του Ansbach είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεαστεί.

Απώλειες στις πωλήσεις και στα κέρδη

Η μητρική εταιρεία Playmobil κατέγραψε απώλειες στις πωλήσεις και τα κέρδη κατά τα δύο τελευταία οικονομικά έτη. Ο όμιλος επικαλέστηκε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ως αιτία για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Αντίστοιχα, τόσο η μάρκα παιχνιδιών Playmobil όσο και η μάρκα Lechuza, η οποία επίσης ανήκει στον Όμιλο, συνεχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι προφανώς και το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας μετασχηματισμού εντός της εταιρείας που ξεκίνησε το 2019, τότε ακόμη υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Στέφεν Χόπφνερ. Σχολιάζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Αυτό αποφασίστηκε από τη διοίκηση μετά την ολοκλήρωση μιας ολοκληρωμένης επανεξέτασης όλων των επιχειρηματικών μονάδων και λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές επιδόσεις και τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις».

Είχε ήδη γίνει γνωστό την Παρασκευή ότι ο κατασκευαστής Playmobil σκοπεύει να αναθέσει την κατασκευή καλουπιών σε εξωτερικούς συνεργάτες και να περικόψει 74 θέσεις εργασίας. Η κατασκευή καλουπιών δεν αποτελεί πλέον μια από τις βασικές αρμοδιότητες της εταιρείας και έχει χάσει τη σημασία της, δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή: ΕΡΤ, BR24