ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία: 21 νεκροί από πτώση λεωφορείου στο κενό - Είχε προηγηθεί φωτιά

Ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία: 21 νεκροί από πτώση λεωφορείου στο κενό - Είχε προηγηθεί φωτιά

Το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - ανάμεσά τους ξένοι τουρίστες - και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία, και έπιασε φωτιά, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας Ρενάτο Μποράζο.

Τέσσερις από τους 18 τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

Ο οδηγός ήταν ένας 40χρονος Ιταλός, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε.

Η RAI μετέδωσε ότι εκτός από Ουκρανούς πολίτες (δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες) στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Πληροφορίες για πυρκαγιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από την οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

«Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια»

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, ανέφερε πως το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Ο Ιταλός υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων.