ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας

ekrixi
Photo: AP

Στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν στρατιωτική περίπολος

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Αμπιάν της νότιας Υεμένης.

Τοπικός αξιωματούχος, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, δήλωσε ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν στρατιωτική περίπολος. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και πυροδοτήθηκε την ώρα που στρατιωτικό όχημα περνούσε από το σημείο. Από την ισχυρή έκρηξη, το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και δύο στρατιώτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση. Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για έργο τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα και συνηθίζουν να στήνουν ενέδρες κατά κυβερνητικών δυνάμεων. Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον δυνάμεων ασφαλείας έχει αυξηθεί στις νότιες επαρχίες της Υεμένης, καθώς οι τζιχαντιστές επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τον εμφύλιο πόλεμο προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στη χώρα.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στη δίνη εμφυλίου από το 2014, καθώς οι αντάρτες Χούθι πολεμούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας. Στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015 προς υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.