ΚΟΣΜΟΣ

H Aντζελίνα Τζολί έφερε λάμψη Χόλιγουντ στον Πύργο: Η Μαρία Κάλλας, τα γυρίσματα και η αποθέωση

H Αντζελίνα Τζολί
H Αντζελίνα Τζολί
ΑΡ

Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται την σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο, Μαρία Κάλλας και τα γυρίσματα της νέας βιογραφικής ταινίας «Maria» ξεκίνησαν στην Ηλεία

Η Aντζελίνα Τζολί δεν θύμιζε σε τίποτα τον συνηθισμένο εαυτό της καθώς μεταμορφώθηκε σε Μαρία Κάλλας για τα γυρίσματα της νέας βιογραφικής ταινίας «Maria» που ξεκίνησαν στην Ελλάδα αυτό το σαββατοκύριακο. Η 48χρονη ηθοποιός μεταμορφώθηκε στην εμβληματική τραγουδίστρια της όπερας, ένα ρόλο που σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη μετά από καιρό.

Το κινηματογραφικό συνεργείο ξεκίνησε να στήνει τον εξοπλισμό και τα σκηνικά που απαιτούνται για τα γυρίσματα, τόσο στο θέατρο «Απόλλων», στον Πύργο, όσο και στο Κατάκολο, όπου βρίσκεται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση Christina O’, ο οποίος είχε ζήσει μια θυελλώδη σχέση με την υψίφωνο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, έφτασε στον Πύργο, τα ξημερώματα της Κυριακής και στις οκτώμιση το πρωί πέρασε το κατώφλι του θεάτρου Απόλλων, όπως αναφέρει το Patrisnews. Κατά την έξοδό της, τρεις ώρες αργότερα, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν, πριν επιβιβαστεί στο πολυτελές αυτοκίνητό της που την μετέφερε στο Κατάκολο. Η σταρ του Χόλιγουντ φαινόταν χαρούμενη και χαλαρή καθώς συνομιλούσε με τα μέλη του πληρώματος μεταξύ των φωτογραφιών.

Εκεί, την υποδέχθηκαν μέλη του συνεργείου της, τα οποία την οδήγησαν στο σκάφος, μέσω του οποίου μετέβη, στο Christina O’ και πριν απομακρυνθεί από τον μόλο έγνεψε χαμογελαστή προς τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν την Τρίτη(17/10), και μέχρι τότε η χολιγουντιανή σταρ, θα μείνει σε παραθαλάσσιο resort, στην περιοχή του Πύργου.

Η βιογραφική ταινία «Μαρία» σε σκηνοθεσία του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν, εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή και την κληρονομιά της Μαρία Κάλλας. Η Τζολί είναι αρκετά τυχερή καθώς φορά μερικά από τα πραγματικά ρούχα της Κάλλας στην ταινία, συμπεριλαμβανομένων vintage γούνινων ειδών από τη συλλογή του αρχείου του Massimo Cantini Parrini.

Η Μαρία, μια από τις πιο γνωστές και επιδραστικές τραγουδίστριες όπερας του 20ου αιώνα, πέθανε το 1977. Η καλλιτέχνης ήταν γνωστή για την απίστευτη γκάμα της στη σκηνή καθώς και για την πολυτάραχη προσωπική της ζωή που περιελάμβανε ένα ειδύλλιο με τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, γράφει η Daily Mail.

«Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας», είχε πει προηγουμένως η Aντζελίνα Τζολί σε μια δήλωση. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση». Η σταρ του Tomb Raider ανέφερε επίσης τον σκηνοθέτη της ταινίας, Πάμπλο Λαρέν, τον οποίο είπε ότι «θαύμαζε από καιρό».

Η μητέρα έξι παιδιών πρόσθεσε: «Το να σου δοθεί η ευκαιρία να πεις περισσότερα για την ιστορία της Μαρίας μαζί του, και με ένα σενάριο του Στίβεν Νάιτ, είναι ένα όνειρο».