ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: «Από την αρχή των συγκρούσεων 450 ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ προσγειώθηκαν στη Γάζα»

Τελ Αβίβ: «Από την αρχή των συγκρούσεων 450 ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ προσγειώθηκαν στη Γάζα»

Με νέους ισχυρισμούς και διαγράμματα επιμένει το Ισραήλ ότι η ρουκέτα που προκάλεσε το απόλυτο μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας εκτοξεύτηκε από τη Γαζα

Επιμένει στους ισχυρισμούς του το Ισραήλ πως η έκρηξη που ισοπέδωσε το νοσοκομείο στη Γάζα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου προήλθε από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα.

Η ισραηλινή αεροπορία παρέθεσε διαγράμματα, τα οποία όπως ισχυρίζεται επιβεβαιώνουν πως η έκρηξη στο νοσοκομείο προήλθε από ρουκέτα της Χαμάς.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία αναφέρει πως η οργάνωση «χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες», ενώ σημειώνει πως αυξάνονται οι αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι από την αρχή των πολεμικών συγκρούσεων, 450 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα με στόχο το Ισραήλ, προσγειώθηκαν τελικά στο έδαφος της Γάζας.

Ο στρατός υποστηρίζει ακόμη πως οι εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται από σημεία δίπλα σε κτήρια με άμαχο πληθυσμό όπως «νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτήρια και ξενοδοχεία».

Η ισραηλινή αεροπορία σε μία σειρά από tweets έγραψε:

«Χθες παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ, οι οποίες έπεσαν στο κενό και προσγειώνθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και να διακινδυνεύει τη ζωή των πολιτών της Γάζας, για να προστατεύσει τις επιθέσεις της».

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως κατά ισραηλινών πολιτών. Αυτές οι ρουκέτες προκαλούν επίσης ζημιές σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας».

«Αυτές οι εκτοξεύσεις ρουκετών πραγματοποιούνται από περιοχές που γειτνιάζουν με κτίρια και συγκροτήματα πολιτών, όπως νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, τζαμιά, εστιατόρια, διπλωματικά κτίρια και ξενοδοχεία».

«Από την αρχική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, η Χαμάς χρησιμοποιεί συνεχώς αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, εκτοξεύει τακτικά καταιγισμούς ρουκετών και χρησιμοποιεί συγκροτήματα αμάχων για στρατιωτικούς σκοπούς».

Εντωμεταξύ, στον επίσημο λογαριασμό του Κράτους του Ισραήλ στην πλατφόρμα Χ ανέβηκε ένα βίντεο, το οποίο όπως υποστηρίζουν, δείχνει τη ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα.

Νωρίτερα μάλιστα ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο αλλά και ένα ηχητικό, ως ντοκουμέντα για την απόδειξη ότι η ρουκέτα που προκάλεσε το απόλυτο χάος στο νοσοκομείο της Γάζας εκτοξεύτηκε από τη Γάζα και συγκεκριμένα, την ισλαμική τζιχάντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαίντεν σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες λίγο μετά την άφιξή του στο Ισραήλ υποστήριξε ότι φαίνεται πως «η άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Από την άλλη πλευρά, η Παλαιστίνη κατηγορεί το Ισραήλ για την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο 500 ανθρώπων, όπως ισχυρίζεται, ενώ και το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατονόμασε σε ανακοίνωσή του το Ισραήλ.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο ζητούν από την πρώτη στιγμή της αδιανόητης τραγωδίας να δοθούν απαντήσεις και να ερευνηθεί το περιστατικό.