ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρόμος «σκεπάζει» τη Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 14 αεροδρόμια, τρία εκκενώθηκαν

Ο τρόμος «σκεπάζει» τη Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 14 αεροδρόμια, τρία εκκενώθηκαν
Getty Images

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι συναγερμοί πληθαίνουν εδώ και μέρες στη Γαλλία

Δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος συναγερμών για βόμβα σήμερα το πρωί στη Γαλλία, και τρία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, διαταράσσοντας για τρίτη συνεχή ημέρα τις γαλλικές αερομεταφορές, ενόψει των διακοπών των Αγίων Πάντων που συμπίπτουν με τις σχολικές διακοπές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές, η διατάραξη της κυκλοφορίας στα αεροδρόμια επηρέασε 14 περιφερειακές πλατφόρμες, δύο εκ των οποίων εκκενώθηκαν, του Μπορντό, νοτιοδυτικά, και του Μπεζιέ, νότια.

Αρκετά άλλα έλαβαν απειλητικά μηνύματα, όπως το αεροδρόμιο της Ρεν, δυτικά, το οποίο επίσης εκκενώθηκε "προληπτικά", σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα που τέτοιοι συναγερμοί διαταράσσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων, καθώς οι σχολικές διακοπές για το φθινόπωρο -- μέσα Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου -- συνώνυμο της αυξημένης κινητικότητας, αρχίζουν σήμερα το βράδυ σε όλη τη Γαλλία.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για 18 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες σε σχέση με τους συναγερμούς αυτούς, που επηρεάζουν επίσης σχολεία και τουριστικά μέρη.

Οι συναγερμοί πληθαίνουν εδώ και μέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση του τζιχαντιστή που στοίχισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στη βόρεια πόλη Αράς.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε την Τετάρτη ότι για κάθε απειλή θα γίνεται καταγγελία. Η ποινή μπορεί να είναι φυλάκιση έως δύο έτη και πρόστιμο 30.000 ευρώ.