ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει επιζώντας του φεστιβάλ μουσικής - «Είναι χειρότεροι από τον ΙSIS»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει επιζώντας του φεστιβάλ μουσικής - «Είναι χειρότεροι από τον ΙSIS»

Πόλεμος Ισραήλ: Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν τα μέλη της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής

Μία νέα μαρτυρία από επιζώντα του αιματοβαμμένου Φεστιβάλ Ειρήνης έφερε στο φως το κανάλι του OPEN στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Πρόκεται για τον 28χρονο Τζόναθαν, ο οποίος περπάτησε περίπου 4 ώρες μέχρι να σωθεί από το μακελειό που προκάλεσαν τα μέλη της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τον θάνατο μιας γυναίκας που είδε με τα ίδια του τα μάτια.

«Είδα μια γυναίκα να κάνει αναστροφή και να έρχεται προς το μέρος μας και να χτυπά το αυτοκίνητο μπροστά μας. Και λέω τι γίνεται. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα ανοίγει η πόρτα του αυτοκινήτου της και βλέπω πολύ αίμα στο πάτωμα και καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να κλάψει αλλά δεν μπορεί γιατί δεν έχει επίγνωση του τι συμβαίνει είναι ξέρετε... πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας. Τελικά έμαθα ότι το όνομα της είναι Σανί, φίλη ενός φίλου» ανέφερε αρχικά ο 28χρονος για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Ήταν 3.000 άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω. Υπήρχαν άνθρωποι σε πανικό άλλοι σε λιγότερο πανικό που δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και πύραυλοι έπεφταν. Για μια ώρα προσπαθούσαμε να βγούμε, να φύγουμε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε».

«Η στιγμή που όλα άλλαξαν ήταν όταν πρότεινα στον φίλο μου να περιμένουμε και να αλλάξουμε δρόμο που εκεί ήταν λιγότεροι άνθρωποι, λιγότερα αμάξια, να κόψουμε δρόμο δηλαδή. Αυτή η απόφαση μας έσωσε την ζωή. Πολλοί από τους φίλους μας απήχθησαν, δολοφονήθηκαν στο σημείο ή όταν προσπαθούσαν να φύγουν ή κάηκαν» ανέφερε στο τέλος ο επιζώντας του μακελειού που σημειώθηκε στο φεστιβάλ μουσικής.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: Το Κατάρ εκτιμά ότι η διαμεσολάβηση θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων

Πόλεμος Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: «Θα τους βγάλουμε όλους» - Ο διάλογος Μπάιντεν με Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν