ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρόμπερτ Mενέντεζ δήλωσε αθώος για την κατηγορία του «ξένου πράκτορα»

Ο Ρόμπερτ Mενέντεζ δήλωσε αθώος για την κατηγορία του «ξένου πράκτορα»
AP.

H δίκη του Αμερικανού Γερουσιαστή για τις κατηγορίες δωροληψίας και διαφθοράς έχει προγραμματισθεί για τις 06 Μαΐου 2024.

Σήμερα (23/10), ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε αθώος για την κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας» της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στο κατηγορητήριο της 12ης Οκτωβρίου τονίσθηκε ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και έλαβε άλλα μέτρα, τα οποία βοήθησαν κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου». Ακόμη, τονίζεται ότι έλαβε δωροδοκίες και πως ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της.

Οι δημόσιοι αξιωματούχοι απαγορεύεται να ενεργούν ως πράκτορες τρίτων χωρών. Οι ιδιώτες υποχρεούνται, επίσης, να εγγραφούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εάν ενεργούν ως πράκτορες κυβέρνησης άλλου κράτους.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ γνώριζε πολύ καλά τους κανόνες. Ο Γερουσιαστής υπέβαλε την κατάθεση ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών, Σίντνεϊ Στάιν, στο Μανχάταν.

Την 27η Σεπτεμβρίου, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 δολαρίων. Οι όροι που τέθηκαν από τον δικαστή, είναι να μην έχει επαφή με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους του, με εξαίρεση τη γυναίκα του.

Ακόμη, ο Γερουσιαστής παρέδωσε το προσωπικό του διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ, επετράπη να κρατήσει τα επίσημα διαβατήρια που έχει στην κατοχή του, καθώς τα ταξίδια στο εξωτερικό για επίσημες εργασίες εξακολουθούν να επιτρέπονται.

Σχετικές ειδήσεις