ΚΟΣΜΟΣ

Tinder: Φίλοι και οικογένεια προτείνουν πιθανούς συντρόφους - Η νέα λειτουργία που διχάζει

Νέα λειτουργία στο Tinder που διχάζει
Νέα λειτουργία στο Tinder που διχάζει
ΑΡ

Η εφαρμογή γνωριμιών κυκλοφόρησε το Tinder Matchmaker, μία λειτουργία που επιτρέπει στους φίλους και τους γονείς να βλέπουν και να προτείνουν πιθανούς συντρόφους στο χρήστη.

Όταν επιλέγουμε σύντροφο χρειαζόμαστε καμία φορά την έγκριση των φίλων και της οικογένειάς μας. Τώρα όμως η εφαρμογή γνωριμιών Tinder πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας σε φίλους και συγγενείς χρηστών να προτείνουν πιθανούς παρτενέρ.

Σύμφωνα με τη λειτουργία Tinder Matchmaker, οι χρήστες θα μπορούν να παραχωρούν σε άλλους πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για 24 ώρες, ώστε να μπορούν να προτείνουν «μου αρέσει». Το Tinder λέει ότι κάνει τα ραντεβού ένα «ομαδικό άθλημα», αλλά ένας ειδικός γνωριμιών προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες για το απόρρητο.

Δεν είναι ασυνήθιστο να συζητάμε τα προσωπικά μας με φίλους στην πραγματική ζωή, ή ακόμα και να δίνουμε το τηλέφωνο σε κάποιον που εμπιστευόμαστε για να χειριστεί για λίγο τα μηνύματά μας. Η λειτουργία Matchmaker στέλνει προφίλ σε μια ομάδα επιλεγμένων ατόμων, που επιλέγονται από τον χρήστη, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν και να πουν τις απόψεις τους.

Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να επιλέγει ή να απορρίπτει πιθανούς συντρόφους, αλλά μπορεί να κάνει συστάσεις. Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει πρώτα σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, πριν γίνει παγκόσμια σε λίγους μήνες.

Η ειδικός σε ραντεβού και ζητήματα σχέσεων Sarah Louise Ryan λέει ότι η μόνη της επιφύλαξη σχετικά με τη νέα λειτουργία είναι το γεγονός ότι το προφίλ ενός ατόμου μπορεί να κοινοποιηθεί ψηφιακά σε άλλα άτομα. Η λειτουργία σημαίνει ότι έως και 15 άτομα μπορούν να δουν ένα προφίλ χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στο Tinder για να το κάνουν.

«Ένας από τους κύριους λόγους που οι πελάτες μου έρχονται σε εμένα είναι για λόγους εμπιστευτικότητας», είπε. «Αν είστε χρήστης της εφαρμογής γνωριμιών, μπορείτε να αφήσετε ένα ψηφιακό αποτύπωμα, αλλά με άλλους single στην άλλη πλευρά του δακτυλίου. Έτσι, η ιδέα ότι [έως 15] άτομα που δεν γνωρίζετε και δεν βλέπετε απαραίτητα τα πρόσωπά τους - κοιτάζουν το προφίλ σας... Δεν ξέρω πώς νιώθω γι' αυτό»

Το Tinder ωστόσο πρόσθεσε, είχε γενικά καλό ιστορικό στο απόρρητο των δεδομένων. Το Tinder είπε στο BBC: «Μπορείτε να εξαιρεθείτε από την εμπειρία Matchmaker, να τερματίσετε όλες τις ενεργές περιόδους λειτουργίας Matchmaker ή να προσκαλέσετε φίλους να γίνουν Matchmaker σας μέσω των Ρυθμίσεων»

Το 2016, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις πολιτικές απορρήτου των δεδομένων της αφού κατηγορήθηκε ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς ρητή συναίνεση. Τον Φεβρουάριο του 2023, κυκλοφόρησε μια «κατάσταση ανώνυμης περιήγησης», η οποία εμφανίζει τα προφίλ των χρηστών μόνο σε αυτούς που έχουν ήδη κάνει «like» για συνδρομητές που πληρώνουν.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη εφαρμογή γνωριμιών Bumble διαθέτει μια λειτουργία όπου τα μεμονωμένα προφίλ μπορούν να κοινοποιηθούν με φίλους εκτός της εφαρμογής.