ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν: «Αδιαφορούν για το αίμα μουσουλμάνων - Δεν οφείλουμε τίποτα στο Ισραήλ»

Πολεμικές δηλώσεις Ερντογάν: «Αδιαφορούν για το αίμα μουσουλμάνων - Δεν οφείλουμε τίποτα στο Ισραήλ»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε Ισραήλ και Δύση για αδιαφορία απέναντι στο «αίμα των μουσουλμάνων».

«Αδιαφορούν για τη Γάζα διότι εκεί ρέει το αίμα των μουσουλμάνων. Δεν μιλούν καθώς οφείλουν πολλά στο Ισραήλ. Η Τουρκία δεν οφείλει τίποτα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.


«Από εδώ το λέω δυνατά. Όλοι όσοι στη Δύση παραμένουν σιωπηλοί είναι αυτοί που έχουν οφειλές προς το Ισραήλ. Η Τουρκία όμως δεν οφείλει τίποτα στο Ισραήλ. Γι' αυτό είμαστε άνετοι, γι' αυτό είμαστε δυνατοί. Όλες οι δυτικές χώρες λες και συμφὠνσα, αντι να καλέσουν το Ισραήλ να λογιευθθεό και στηρίζουν τις επιθέσεις δίχως κανέναν όρο. Αυτοί που στα λόγια κάνουν τους μάγκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,αγνοούν το δικαίωμα της ζωής των κατοίκων της Γάζας. Εδω και 19 ημέρες. Το έγινε στη Διακήρυξη των Ανθρωίνων Δικαιωμάτων. Δεν την ξέρετε; δεν την διαβάσατε; Οχι! Την κοιτάζουν μόνο όταν τους συμφέρει. Δεν τους συμφέρει και δεν την κοιτάζουν. Διότι το αίμα που ρέει είναι, το αίμα των μουσουλμάνων!!.» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Σφαγή και βαρβαρότητα»

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στο Ισραήλ λέγοντας ότι αυτό που κάνει στη Γάζα είναι σφαγή και βαρβαρότητα, ενώ στράφηκε και εναντίον της ΕΕ και των ΗΠΑ που έστειλαν αεροπλανοφόρο.

«Αντί για βοήθεια, στέλνουν αεροπλανοφόροα» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Οι επιθέσεις στη Γάζα έχουν ξεπεράσει το όριο της αυτοάμυνας, έχουν μετατραπεί σε σφαγή, σε τυραννία, καταδίωξη και βαρβαρότητα. Το χειρότερο είναι πως οι απολίτιστοι που προσποιούνται τους πολιτισμένους απλά παρακολουθούν αυτή την αγριότητα. Η Eπιτροπή της Ε.Ε ανακοίνωσε χθες πως μέχρι στιγμής δεν μπορούν να κάνουν έκκληση κια εκεχειρία. Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν , πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Ποιοι είναι οι υπολογισμοί σας και πως τους κάνετε; Ανακοινώστε το, πότε κάνετε εκεχειρία και πότε όχι; Aν εσείς κάνετε πολιτικοί κάνω κι εγώ. Ειμαι 40 χρόνια στην πολιτική Ομως ποτέ δεν έγινα θεατἠς σε διώξεις και σφαγές όπως κάνετε εσείς. Αντί να στείλουν πλοία με βοήθεια , στέλνουν αεροπλανοφόρα και άλλα πολεμικά πλοία και έδειξαν ξεκάθαρα ποια λόμπι εξυπηρετούν Σας γνωρίσαμε καλά και θα σας γνωρίσουμε καλύτερα. Είναι υποκριτές, είναι διπρόσωποι και ρίχνουν πυροδοτούν τις καταστάσεις!».

«Ακυρος ο τουρκο-ισραηλινός αγωγός»

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι ακυρώνονται τα σχέδια κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού Ισραήλ - Τουρκίας.

Η απόφαση του Ερντογάν να στηρίξει τη Χαμάς «τινάζει» στον αέρα και τα σχέδια για κοινές γεωτρήσεις, σημειώνει η εφημερίδα.

ισραήλ

east med

Τέλος, η Τουρκία θέλει να απογειώσει το πρώτο δικής της κατασκευής μαχητικό «ΚΑΑΝ». Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σε λίγες εβδομάδες θα το απογειώσδουν και πως έχει την ισχύ δύο F-16.

«Η Ευρώπη δεν έχει τέτοιο μαχητικό. Θα είναι ανώτερο από τα Rafale και τα F-16» λένε.

Ο Τεμέλ Κοτίλ, πρόεδρος της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε: «Στόχος μας στο 100ο έτος της ίδρυσης του κράτους μας, θέλουμε να το έχουμε απογειώσει. Διότι αυτό είναι ένα μαχητικό 5ης γενιάς. Είναι τεράστιο αεροσκάφος. Το Kaan είναι μεγάλο αεροσκάφος και μπορεί να έχει όπλα όσα έχουν δυο F-16. Aυτό το αεροσκάφος είναι ισάξιο των αεροσκαφών που διαθέτουν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Ρώσοι. Οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν τέτοιο αεροσκάφος».