ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδισμοί της Τζιχάντ σε Σντερότ, Ασκελόν και Ασντόντ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βομβαρδισμοί της Τζιχάντ σε Σντερότ, Ασκελόν και Ασντόντ
AP.

Η ανακοίνωση της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Οι Ταξιαρχίες «Αλ – Κουντς», η ένοπλη πτέρυγα της Τζιχάντ, ανέφερε ότι «εξαπέλυσε» επιθέσεις με ρουκέτες προς την Ασκελόν, την Ασντόντ και τη Σντερότ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, σε ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», λέει σύμβουλος του Νετανιάχου

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρεγκέβ. «Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», συνέχισε.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τη χερσαία επίθεση

Υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αν ο Νετανιάχου (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Σχετικές ειδήσεις