ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ο μεγιστάνας πεθερός του Σούνακ λέει ότι οι νέοι θα πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα

Ινδία: Ο μεγιστάνας πεθερός του Σούνακ λέει ότι οι νέοι θα πρέπει να δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα

Ο Murthy, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes, συνίδρυσε την Infosys το 1981.

Ένας από τους πιο σεβαστούς επιχειρηματίες της Ινδίας πιστεύει ότι οι νέοι στην χώρα του θα πρέπει να αφιερώσουν εξαιρετικά πολλές ώρες στη δουλειά, αν θέλουν να δουν τη χώρα να γίνεται μια παγκόσμια οικονομική δύναμη.

Ο Narayana Murthy, πεθερός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και συνιδρυτής του κολοσσού λογισμικού Infosys, είπε σύμφωνα με το CNNi, ότι η Ινδία χρειάζεται «ιδιαίτερα αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά εργατικούς» νέους, οι οποίοι θα πρέπει να αφιερώνουν 70 ώρες την εβδομάδα στη δουλειά.

«Ξέρετε, αυτό ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Murthy στον Mohandas Pai, πρώην οικονομικό διευθυντή της Infosys, σε μια συνομιλία που δημοσιεύτηκε στο YouTube την Πέμπτη.

Ο Murthy, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes, συνίδρυσε την Infosys το 1981. Έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης στον κόσμο.

«Κάπως η νεολαία μας έχει τη συνήθεια να παίρνει όχι και τόσο επιθυμητές συνήθειες από τη Δύση και μετά να μην βοηθά τη χώρα», είπε ο Murthy. «Η παραγωγικότητα της εργασίας της Ινδίας είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο».

Πρόσθεσε ότι οι Ινδοί πρέπει να διδαχθούν από πολιτικές που βοήθησαν άλλες αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα την Κίνα. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε ότι οι εταιρικοί ηγέτες στην Ινδία θα πρέπει να παρακινήσουν τους νέους να «δουλέψουν πολύ σκληρά» λέγοντάς τους ότι «για πρώτη φορά η Ινδία έχει λάβει κάποιο σεβασμό (σε παγκόσμιο επίπεδο). Αυτή είναι η ώρα να εδραιωθούμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο».