ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ζήτησε κατάπαυση του πυρός - «Διεξάγονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΑΡ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, λέγοντας ότι διαπράττονται «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει σθεναρά τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, συμμετέχοντας σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μεσολαβητή από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει καμία ιδέα που θα μπορούσε να εξηγήσει ή να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα που έχουμε δει από τις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής των Τουρκογενών Κρατών στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

«Για να το πω ωμά: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράχθηκαν στη Γάζα για ακριβώς 28 ημέρες», είπε. «Προτεραιότητά μας είναι να επιβάλλουμε γρήγορα μια ανθρωπιστική εκεχειρία», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία εργάζεται σε «νέους μηχανισμούς που θα εγγυώνται την ασφάλεια όλων, ανεξάρτητα από το αν είναι Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί ή Εβραίοι.

«Οι προσπάθειές μας να θέσουμε τις βάσεις για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη συνεχίζονται», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.