ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Σικελία: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος νοίκιασε πόλη για τα γενέθλιά του -Έξαλλοι οι κάτοικοι

Σάλος στη Σικελία: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος νοίκιασε πόλη για τα γενέθλιά του -Έξαλλοι οι κάτοικοι

Ιταλία: Εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος νοίκιασε σχεδόν ολόκληρο το Παλέρμο της Σικελίας για τρεις ολόκληρες ημέρες για να γιορτάσει τα 73α γενέθλιά του. Oι ντόπιοι ειναι έξαλλοι και φοβούνται οτι η πόλη τους θα γίνει «παιδική χαρά» για τους πλούσιους

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Καόρου Νακαζίμα διοργάνωσε το «απόλυτο πάρτι» γενεθλίων για τους 1400 προσκεκλημένους του. «Έκλεισε» εμβληματικά ξενοδοχεία, το θέατρο και την όπερα του Παλέρμο για την τριήμερη εκδήλωση, εξοργίζοντας τους ντόπιους.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας «έκλεισε» το Teatro Massimo, τη μεγαλύτερη όπερα της Ιταλίας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, όπως επίσης και το Politeama Theatre και έφτασε στο σημείο να παραγγείλει επιπλέον καθίσματα, ώστε οι καλεσμένοι του να μπορούν να χορέψουν και να δειπνήσουν στο κτήριο των 132 ετών, με κόστος 37.000 ευρώ.

Ο Nακαζίμα, ο οποίος κάποτε φωτογραφιζόταν με τη σούπερ σταρ της ποπ Mαράια Κάρεϊ φιλοξενεί τους 1.400 καλεσμένους του τόσο στο πεντάστερο Villa Igiea, στην παραλία του Παλέρμο, όσο και στο Grand Hotel et des Palmes, λίγα μόλις μίλια μακριά. Λέγεται ότι τους ταΐσε σε ένα συμπόσιο που ετοίμασε ένας διάσημος σεφ και τους διασκέδασε με την ερμηνεία του Don Giovanni που διηύθυνε ο αναγνωρισμένος Riccardo Muti, ο οποίος λέγεται ότι είναι στενός του φίλος.

Οργάνωσε μάλιστα μία συναυλία με τον Mατέο Μποτσέλι, γιου του θρυλικού τενόρου Αντρέα Μποτσέλι. Ο ίδιος ο εορτάζων με ένα περίτεχνο μπαστούνι, εθεάθη σε ένα αποκλειστικό κουτί στο Teatro Massimo, με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων. Εθεάθη να συγχρωτίζεται με αρκετούς ντόπιους πολιτικούς πριν και μετά την παράσταση.

Οι φίλοι και η οικογένειά του, εν τω μεταξύ, εθεάθησαν να ποζάρουν έξω από το χώρο. «Το Παλέρμο είναι όμορφο» είπε σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης λίγο μετά την παράσταση παρά το γεγονός οτι δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο. Οι διευθετήσεις για ένα τεράστιο συμπόσιο την Κυριακή διαλύθηκαν αφού αποκαλύφθηκε ότι ο διάσημος σεφ που προσέλαβε για να φροντίσει τους καλεσμένους του βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό για φερόμενη πώληση ναρκωτικών από το εστιατόριο του στο Παλέρμο.

Τα σχέδιά του, τα οποία αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το 2020 για τα 70α γενέθλιά του, ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19, ήταν τόσο ενοχλητικά που η συμφωνική ορχήστρα της Σικελίας μεταφέρθηκε σε έναν μικρότερο, λιγότερο διάσημο χώρο για να ανοίξει ο δρόμος για τις εξωφρενικές εορταστικές του εκδηλώσεις.

Ο Ρενάτο Σιφάνι, ο κυβερνήτης της Σικελίας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που ο δισεκατομμυριούχος νοίκιασε τόσα πολλά πολιτιστικά ιδρύματα, λέγοντας σε ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Είμαι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος που ήταν πάντα ανοιχτός στον ιδιωτικό τομέα, αλλά υπάρχει ένα όριο σε όλα»

Πρόσθεσε επίσης ότι ανησυχεί μήπως το πάρτι του Νακατζίμα και η ευκολία του να κλείσει τόσο πολλά ιδρύματα τόσο γρήγορα οδηγήσει κι άλλους ζάμπλουτους να κάνουν το ίδιο. «Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε ένα παράθυρο άνευ προηγουμένου, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει άλλους ιδιώτες να ζητήσουν παρόμοια μεταχείριση», είπε.

Το ξενοδοχείο Villa Igiea

Εκτός από δισεκατομμυριούχος, ο Nακατζίμα είναι επίσης τραγουδιστής και συνθέτης, έχοντας κερδίσει ένα κορυφαίο βραβείο στο έβδομο φεστιβάλ ποπ Tokyp, την ιαπωνική εκδοχή της Eurovision. Έχει γράψει πολλά συγκινητικά βιβλία, ανάμεσά τους τα «Σημαντικά μαθήματα ζωής που έμαθα από την υπερελίτ» και «Το πεπρωμένο σε καλεί να αποφασίσεις».

Ανέβηκε στις τάξεις της πολυεπίπεδης εταιρείας μάρκετινγκ AmWay όταν επεκτάθηκε στην Ιαπωνία το 1979, και έχτισε την περιουσία του αφού πούλησε το μερίδιό του στην εταιρεία, πριν ανοίξει αργότερα τις δικές του εταιρείες. Η AmWay πουλά οικιακά προϊόντα και προϊόντα ομορφιάς και πείθει τους πελάτες να γίνουν πληρωμένοι διανομείς των προϊόντων.

Ο Nακατζίμα ήταν ένα από τα best seller της εταιρείας όταν εργαζόταν εκεί. Τη δεκαετία του 1990 έγραψε ιστορία στην Amway διπλασιάζοντας τις πωλήσεις του ομίλου του με περίπου 750.000 διανομείς και κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι έφερε το 40% των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ιαπωνία και το 12% της παγκόσμιας δραστηριότητας της εταιρείας. «Το μέλλον μου είναι τόσο λαμπρό που είναι σχεδόν τρομακτικό», έλεγε σε συνεντεύξεις εκείνη την εποχή.