ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μητέρα «Μήδεια» έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε το κλάμα τους

Ιταλία: Μητέρα «Μήδεια» έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε το κλάμα τους

Η 27χρονη μητέρα συνελήφθη το Σάββατο στο σπίτι της στην Ιταλία και προφυλακίστηκε, καθώς κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα

Στη σύλληψη μίας 27χρονης μητέρας προχώρησαν οι αρχές στο Μπέργκαμο της Ιταλίας το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με την κατηγορία της διπλής βρεφοκτονίας.

Η Μόνια Μπορτολότι, ινδικής καταγωγής, η οποία σε μικρή ηλικία υιοθετήθηκε από ζευγάρι Ιταλών κατηγορείται ότι σκότωσε τα δύο παιδιά της, ενώ κοριτσιού 4 μηνών και ενός αγοριού 2 μηνών σε διάστημα δύο χρόνων, προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο.

Το πρώτο παιδί, η μόλις 4 μηνών Αλίσε έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2021 με τις αρχικές εκτιμήσεις για τον θάνατο του βρέφους να κάνουν λόγο για το «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» που συμβαίνει σε μωρά ηλικίας από 1 μηνός έως 1 έτους, ενώ η μητέρα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 δηλώνοντας ότι το μωρό της δεν αναπνέει, υποστηρίζοντας ότι η μικρή πνίγηκε την ώρα που έπινε γάλα.

Δεν χωρούσε αμφιβολία πως τα λεγόμενα της δύστυχης μητέρας ήταν αληθή, ενώ και η έκθεση του ιατροδικαστή συμφωνούσε με όσα υποστήριξε η 27χρονη.

Η απόφαση για δεύτερο παιδί

Εκείνη και ο σύζυγός της μετά τον χαμό της κόρης τους, αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί, όπως και έκαναν, έτσι τον Αύγουστο του 2022 γεννήθηκε ο μικρός Ματία, ο οποίος όμως μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2022 θα πέθαινε και εκείνος με τον ίδιο τρόπο που έχασε τη ζωή της και η αδελφή του.

Και σε αυτή την περίπτωση, όταν ξεψύχησε το βρέφος ήταν μόνο με την μητέρα του στο σπίτι, με την αστυνομία να θεωρεί τον θάνατό του ύποπτο. Η εισαγγελία του Μπέργκαμο μάλιστα ζήτησε έρευνα και για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού, διατάσσοντας την εκταφή της σορού της Αλίσε και νέα νεκροψία-νεκροτομή.

Η εκταφή δεν έδωσε πολλά στοιχεία στην έρευνα, ωστόσο ο ανακριτής εξέτασε πολλούς μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι γονείς του ζευγαριού, γιατροί που είχαν εξετάσει τα μωρά, φίλοι και στενοί συγγενείς αλλά και ειδικοί επιστήμονες, ενώ προσκομίστηκαν και ιατρικές εκθέσεις.

Η μητέρα άλλαξε την κατάθεσή της

Η 27χρονη μητέρα μετά την έκταση που πήραν οι θάνατοι των δύο παιδιών της και φοβούμενη πως θα αποκαλυφθεί το φριχτό έγκλημά της άλλαξε την κατάθεσή της, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της δεν πέθανε από εισρόφηση γάλακτος αλλά... κατά λάθος από ένα μαξιλάρι.

Το πόρισμα της εισαγγελίας αναφέρει ότι η αιτία θανάτου και των δύο βρεφών είναι η ίδια, οξεία ασφυξία λόγω συμπίεσης του θώρακα. Καθώς η 27χρονη ήταν εκείνη που προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα μωρά, επειδη «είχε εκνευρισμό από το παρατεταμένο κλάμα των παιδιών».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η μητέρα - δολοφόνος ενήργησε έχοντας πλήρη πνευματική διαύγεια και με τρομερή ψυχρότητα κάτι που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που χειρίζεται η ίδια την υπεράσπισή της, αφότου αποκαλύφθηκε πως είναι εκείνη που σκότωσε τα ίδια της τα παιδιά.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της και προφυλακίστηκε, καθώς κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα.