ΚΟΣΜΟΣ

Μαχαίρωσαν γυναίκα εβραϊκής καταγωγής στη Λιόν – Χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο σπίτι της

Μαχαίρωσαν γυναίκα εβραϊκής καταγωγής στη Λιόν – Χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο σπίτι της
Getty Images

Επίθεση με στόχο μια Εβραία στη Γαλλία, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε μια 30χρονη γυναίκα εβραϊκής καταγωγής στη Λιόν της Γαλλίας.

Ο δράστης χάραξε τον αγκυλωτό σταυρό επάνω στην πόρτα του σπιτιού της, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, ένας άνδρας με σκούρα ρούχα και μάσκα της χτύπησε την πόρτα και της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την δύο φορές ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αφού πρώτα ζωγράφισε τον αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα του διαμερίσματος της 30χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά γαλλικά μέσα, στην είσοδο του σπιτιού της κοπέλας υπήρχε μία μεζουζά, σύμβολο του ιουδαϊσμού. Το γραφείο του εσισαγγελέα στη Λυών ξεκίνησε έρευνα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, με αντισημιτικό κίνητρο.

«Το θύμα, η οικογένειά του και η Εβραϊκή κοινότητα είναι σοκαρισμένοι. Μεταξύ λέξεων και επιγραφών υπάρχει χώρος για πράξεις. Όταν ανοίξαμε την πόρτα, μέχρι σήμερα στη Γαλλία δεν ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε θύματα αντισημιτικής επίθεσης που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με απόπειρα δολοφονίας», είπε ο δικηγόρος του θύματος, Stephane Drai, στο δίκτυο BFMTV. Ο δικηγόρος σημείωσε ότι θα υποβαλλόταν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Μία τέτοια πράξη βίας είναι αδιανόητη. Δηλώνω την πλήρη στήριξή μου στο θύμα και τους συγγενείς της», έγραψε ο δήμαρχος της Λυών Grégory Doucet στην πλατφόρμα Χ.