ΚΟΣΜΟΣ

Σαρλίζ Θερόν: «Το να είσαι γονιός είναι πολύ δύσκολο, αλλά και καταπληκτικό»

Η Σαρλίζ Θερόν
Η Σαρλίζ Θερόν
ΑΡ

Η Σαρλίζ Θερόν εξομολογήθηκε οτι βλέπει τον κόσμο διαφορετικά μέσα από τα μάτια των παιδιών της.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν μίλησε για το πώς την εμπνέουν τα παιδιά της να εντρυφήσει σε νέα θέματα, όπως το κεφάλαιο της Αρχαίας Αιγύπτου, «Τώρα, γνωρίζουμε την ιστορία της Σφίγγας. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει με τη Σφίγγα, και τώρα το ξέρω» είπε στο 10ο Ετήσιο Φιλανθρωπικό Συνέδριο του Town & Country, όπου τιμήθηκε στο πλευρό του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Η 48χρονη ηθοποιός, η οποία έχει δύο κόρες, την 11χρονη Τζάκοσν και την 7χρονη Όγκουστ, έχει συνηθίσει να αλληλεπιδρά με τους νέους. Από τότε που ίδρυσε το «Charlize Theron Africa Outreach Project» το 2007 για να στηρίξει τους νέους της Αφρικής στον αγώνα κατά του HIV και του AIDS, η φιλάνθρωπος έβλεπε πάντα τον κόσμο με διπλό πρίσμα.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι «διαφορετικά» όταν πρόκειται για τα δικά της παιδιά. Το να είναι μαζί τους κάθε μέρα την κάνει να παρατηρεί τον κοσμο σε ένα διαφορετικό επίπεδο, λέει. «Αυτή τη στιγμή, λες, "Ω, αυτό είναι αστείο", λέει Θερόν. Όταν το σκέφτεσαι, υπάρχει στην πραγματικότητα μεγάλη δύναμη στην αθωότητα και τη χάνουμε όσο μεγαλώνουμε, οπότε είναι υπέροχο να έχω αυτά τα δύο μικρά».

Το ταξίδι της στη μητρότητα ξεκίνησε το 2012 όταν υιοθέτησε την Τζάκσον και τρία χρόνια αργότερα καλωσόρισε την Όγκουστ. Η καλλονή απο τη νότια Αφρική αποκάλυψε αργότερα ότι πάντα ήξερε ότι η υιοθεσία θα ήταν ο δρόμος της προς τη μητρότητα λόγω της ανατροφής της και της πρώιμης έκθεσής της σε ορφανοτροφεία και παιδιά που είχαν ανάγκη.

Γι'αυτό άλλωστε ασχολήθηκε και με τη φιλανθρωπία σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει ζητήματα της πατρίδας της, όπως η έμφυλη βία, η ανεργία και η εγκληματικότητα. Η Σαρλίζ Θερόν, η οποία μεγάλωσε στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ μέχρι τα 17 της χρόνια, σε μια «μικρή πόλη». Μέσα από όλα τα σκαμπανεβάσματα της γονεϊκότητας, είπε ότι εκτιμά τη μητέρα της ακόμη περισσότερο. «Όταν στην πραγματικότητα είσαι [γονέας] και το βιώνεις, τα στοιχεία είναι εκεί ακριβώς», λέει. «Καταλαβαίνεις πώς θα μπορούσες να ήσουν πολύ καλύτερος ως παιδί».

Ενώ βρισκόταν στη σκηνή σε ένα πάνελ, η σταρ του Long Shot θυμήθηκε επίσης πώς η μητέρα της προστάτευε την τότε 15χρονη όταν ο πατέρας της, τον οποίο γνώριζε μόνο «ως αλκοολικό», πυροβόλησε με όπλο τόσο εναντίον της όσο και της μητέρας της.

«Η μαμά μου έκανε αυτό που πιστεύω ότι θα έκανε κάθε μητέρα σε μια κατάσταση όπου πρέπει να διαλέξεις αν θα είσαι εσύ και το παιδί σου ή κάποιος άλλος», είπε η Θέρον στη σκηνή. «Νομίζω ότι μια μητέρα θα έκανε τα πάντα και έβαλε τον εαυτό της σε πραγματικό κακό για να με προστατεύσει». «Είμαι εδώ εξαιτίας της σήμερα, με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε.

Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα της, οι κόρες της είναι πάντα «στην κορυφή» της λίστας της. «Τα πάντα γύρω από αυτες έρχονται πρώτα, αυτό που χρειάζονται, ποιές είναι», είπε.«Το να είσαι γονιός γενικά είναι πολύ δύσκολο», συνέχισε. «Όταν είσαι σε αυτό, λες, «Δεν πρόκειται ποτέ να επιβιώσω από αυτό.» Και μετά φτάνεις στην άλλη πλευρά και λες «Θεέ μου, αυτό είναι καταπληκτικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα αυτό».