ΚΟΣΜΟΣ

Προελαύνουν -ξανά- οι τζιχαντιστές στη Συρία: Σκότωσαν τουλάχιστον τριάντα στρατιώτες της κυβέρνησης

Προελαύνουν -ξανά- οι τζιχαντιστές στη Συρία: Σκότωσαν τουλάχιστον τριάντα στρατιώτες της κυβέρνησης

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προέβησαν σε νέες επιθέσεις στη Συρία.

Τριάντα μέλη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία σκοτώθηκαν σε σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα το Ισλαμικό Κράτος στην τεράστια συριακή έρημο όπου κρύβονται τα μέλη του, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «τέσσερις στρατιωτικοί και 26 μέλη των δυνάμεων εθνικής άμυνας», μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που συνδράμει τον συριακό στρατό, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις αυτές που είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις και σημεία ελέγχου των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις αυτές, με αυτόματα όπλα, σημειώθηκαν στην επαρχία αλ Ρασάφα, στην τεράστια έρημο που εκτείνεται από την επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, ως τα δυτικά σύνορα με το Ιράκ περνώντας από την επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ΜΚΟ πρόσθεσε ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε στη συνέχεια επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στην έρημο, προκαλώντας θύματα.

Ο ρωσικός στρατός στηρίζει τη συριακή κυβέρνηση και διαθέτει δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, μία αεροπορική στη Χμέιμιμ και μία ναυτική στο λιμάνι της Ταρτούς.

Το ΙΚ έχει εντείνει τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις του στη Συρία, κυρίως από περιοχές της ερήμου όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο οι μαχητές του μετά το 2019 και την κατάρρευση του «χαλιφάτου» του.