ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Οι δραματικές στιγμές της βασίλισσας Σοφίας - Τα δάκρυα και η απόρριψη της οικογένειας

Ισπανία: Οι δραματικές στιγμές της βασίλισσας Σοφίας - Τα δάκρυα και η απόρριψη της οικογένειας

Ισπανία: Η ηττημένη και παραγκωνισμένη βασίλισσα Σοφία φάνηκε εύθραυστη όταν εθεάθη να κλαίει ενώ απένειμε τιμητικό μετάλλιο σε έναν κορυφαίο Ισπανό επιστήμονα και παλιό φίλο της.

Σε κλάματα ξέσπασε πρόσφατα η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε πανεπιστήμιο της Μαδρίτης όπου έδωσε το παρόν. Η βασίλισσα Σοφία συγκινήθηκε και ξέσπασε σε κλάματα ενώ επαινούσε έναν καθηγητή φυσικής ο οποίος ανακηρύχθηκε πρύτανης και με τον οποίο διατηρούσε φιλία για χρόνια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η συγκίνηση της βασίλισσας Σοφίας αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε από τον γιο της βασιλιά Φίλιππο ΣΤ, στην ορκομωσία της κόρης του πριγκίπισσας Eλεονώρας των Αστουριών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (31/10) ημέρα που έχει γενέθλια και γίνεται 18 ετών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Daily Mail:

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος μετά την παραίτησ’η του το 2014 , έφυγε εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημόσιες εκδηλώσεις δεν θα παρευρεθεί επίσης ούτε ο Χουάν Κάρλος καθώς μαζί με τη βασίλισσα Σοφία θα δώσουν το παρών μόνο στις ιδιωτικές οικογενειακές γιορτές μετά την εκδήλωση.

Για τα γενέθλιά της 18χρονης πριγκίπισσας έχει προγραμματιστεί επίσημη τελετή στο ισπανικό κοινοβούλιο στη διάρκεια της οποίας θα ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα προτού λάβει τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας.