ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Ινδία: Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν μετά από κατάρρευση σήραγγας στα Ιμαλάϊα

Θρίλερ στην Ινδία: Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν μετά από κατάρρευση σήραγγας στα Ιμαλάϊα

Κατάρρευση σήραγγας στην Ινδία: Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν μετά από κατολίσθηση στην περιοχή των Ιμαλαΐων

Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι έχουν παγιδευθεί μετά την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή οδικής σήραγγας στην Ινδία. Η σήραγγα κατέρρευσε χθες Κυριακή (12.11) μετά από κατολίσθηση στην βόρεια πολιτεία Ουταραχάντ των Ιμαλαϊων, μια περιοχή δημοφιλή στους τουρίστες.

Όλοι οι εγκλωβισμένοι εργάζονταν στη σήραγγα, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι είπαν ότι διοχετεύουν οξυγόνο μέσω ενός σωλήνα στο τμήμα που κατέρρευσε για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να αναπνεύσουν. Επίσης αποστέλλονται τρόφιμα στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους.

Ο Mανοχαρ Τάμτα, ένας υπάλληλος αρωγής της πολιτείας, είπε ότι απαιτείται «κάποιος χρόνο για να τους φέρουν στην επιφάνεια». Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έχουν στείλει σήματα που δείχνουν ότι είναι ασφαλείς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India, επικαλούμενο αξιωματούχο της πολιτειακής κυβέρνησης.

Το τμήμα της σήραγγας που κατέρρευσε απέχει περίπου 200 μέτρα από την είσοδο, σύμφωνα με την αστυνομία. Περίπου 160 διασώστες από ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες αρωγής ιειδικευμένοι σε καταστροφές χρησιμοποιούν εξοπλισμό γεώτρησης και εκσκαφείς για να φτάσουν στους εργαζόμενους.

Η πολιτεία Ουταραχάντ είναι διάσπαρτη με ινδουιστικούς ναούς και καταγράφει μια τεράστια ροή προσκυνητών και τουριστών κάθε χρόνο. Έχει επεκταθεί με τα χρόνια με τη μαζική κατασκευή κτιρίων και δρόμων.