ΚΟΣΜΟΣ

Τζίνα Λολομπρίτζιτα: Φυλακίστηκε για υπεξαίρεση 9 εκατ. λιρών από την περιουσία της ο πρώην εραστής

Τζίνα Λολομπρίτζιτα: Φυλακίστηκε για υπεξαίρεση 9 εκατ. λιρών από την περιουσία της ο πρώην εραστής

Ο νεαρός φρόντιζε τη σταρ του ιταλικού σινεμά τα τελευταία χρόνια της ζωής της

Ο πρώην εραστής της Ιταλίδας ηθοποιού Τζίνα Λολομπρίτζιτα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση 9 εκατομμυρίων λιρών από τη βασίλισσα της ομορφιάς πριν πεθάνει τον Ιανουάριο σε ηλικία 95 ετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail o 36χρονος σήμερα, Andrea Piazzolla, καταδικάστηκε για εξαπάτηση της Τζίνα Λολομπρίτζιτα, η οποία έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1960 ως η «πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου» και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Sean Connery και ο Tony Curtis.

Ο Piazzolla, που περιγράφεται ως «toyboy» της ηθοποιού από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, απάτησε τη Λολομπρίτζιτα αποσπώντας της μετρητά, αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων λιρών από το 2013 έως το 2018 ενώ εργαζόταν ως βοηθός της, σύμφωνα με δικαστήριο στη Ρώμη.

Ο νεαρός φρόντιζε τη σταρ του ιταλικού σινεμά τα τελευταία χρόνια της ζωής της και μάλιστα μετακόμισε με την ηθοποιό στη βίλα της στη Ρώμη, όπου φέρεται να αγόρασε σπορ αυτοκίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών με τα χρήματα της ηθοποιού.

Ο Piazzolla κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα 13/11.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα (4 Ιουλίου 1927 - 16 Ιανουαρίου 2023) που ήταν γνωστή με το παρατσούκλι "Λολό", ήταν μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και σεξ σύμβολο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Υπήρξε μια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες που την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, κάνοντάς την αστέρα στο Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με Ιταλούς σκηνοθέτες μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του διαμετρήματος των Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Τον Ιανουάριο του 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβάκο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς, στο όρος Terminillo di Rieti, ο οποίος υπηρέτησε τους πρόσφυγες που στεγάζονταν προσωρινά στο κινηματογραφικό στούντιο της Τσινετσιτά.

Τον Ιούλιο του 1957 απέκτησαν έναν γιο, τον Αντρέα Μίλκο Σκόφιτς, ο οποίος τους χάρισε έναν εγγονό, τον Ντιμίτρι, που γεννήθηκε το 1994.

Το 1971 χώρισε τον σύζυγό της, με τον οποίο ζούσε τουλάχιστον 5 χρόνια χωριστά, καθώς εκείνος είχε ήδη αρχίσει μια σχέση με Αυστριακή τραγουδίστρια της όπερας.

Από τη δεκαετία του '50 ζούσε σε μια μεγάλη βίλα στην Αππία οδό στη Ρώμη.