ΚΟΣΜΟΣ

Namie Amuro: Eξαφανίστηκε η «Μαντόνα της Ιαπωνίας» - Χάθηκαν μυστηριωδώς όλα τα ψηφιακά της ίχνη

Η Namie Amuro
Η Namie Amuro
ΑΡ

Η διάσημη στην Ιαπωνία τραγουδίστρια της ποπ, Namie Amuro «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς από το διαδίκτυο

Οι θαυμαστές της Namie Amuro πανικοβλήθηκαν καθώς όλα τα ίχνη της ποπ σταρ που αποκαλείται «Μαντόνα της Ιαπωνίας» εξαφανίστηκαν από το διαδίκτυο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έχουν διαγραφεί ενώ η μουσική της «σβήστηκε» από το Spotify και το YouTube

Η 46χρονη Amuro είναι τεράστιο αστέρι στην Ιαπωνία με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από 30 χρόνια, με 12 άλμπουμ, 40 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και 10 νούμερο ένα σινγκλ. Το 2017 ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από τη μουσική, αφού ολοκλήρωσε την τελευταία της περιοδεία τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, δεν εξαφανίστηκε μόνο η ίδια από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και όλη της η δουλειά. Οι θαυμαστές της έχουν σημειώσει ότι όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τραγουδίστριας έχουν διαγραφεί, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας της στο Facebook και της σελίδας θαυμαστών της.

Η επίσημη ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό της κατάστημα έχουν επίσης σταματήσει να λειτουργούν και τώρα η μουσική της εξαφανίστηκε απο παντού. Δεκάδες θαυμαστές δημοσίευσαν στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, αποκαλύπτοντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να έχουν πρόσβαση στα τραγούδια της στο Spotify ή στην Apple Music. Ομοίως, το κανάλι της στο YourTube έχει απαλειφθεί πλήρως από τα μουσικά βίντεο της δημοφιλούς σταρ.

«Αφαίρεσαν τη μουσική του Namie Amuro απο το Spotify» δημοσίευσε ένας θλιμμένος θαυμαστής. Κάποιος άλλος έγραψε: «Όχι ολόκληρη η δισκογραφία της Namie Amuro εκτός Spotify» και ένας άλλος είπε: «Πριν από δύο ώρες μπορούσα να ακούσω Namie στο Apple Music. «Γι' αυτό είναι αγχωτικό να παρακολουθούμε την ιαπωνική ψυχαγωγία... είναι θαύμα αν καταλάβουμε ολόκληρη την ιστορία», έγραψε κάποιος άλλος.

«Τα κανάλια Spotify και YT (και άλλα) του Namie Amuro είναι βασικά άδεια. Εξαφανίστηκε δουλειά 30 χρόνων», «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου για να ακούσετε τη Namie Amuro, πρέπει να έχετε Telegram», είπε κάποιος άλλος. Η Namie δημοσίευσε μια δήλωση για τα 40α γενέθλιά της ενημερώνοντας τους θαυμαστές της για την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη μουσική. «Θα ήθελα να γράψω για κάτι που έχω στο μυαλό μου και αποφάσισα στην 25η επέτειο του ντεμπούτου μου», έγραφε η δήλωση.

«Εγώ, η Namie Amuro, θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ενημερώσω όλους τους θαυμαστές μου για την απόφασή μου να αποσυρθώ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Σκοπεύω να δώσω νόημα στον τελευταίο χρόνο της μουσικής μου καριέρας εστιάζοντας την πλήρη προσοχή μου στη δημιουργία ενός τελευταίου άλμπουμ και στις συναυλίες.

«Τότε, θα καλωσορίσω την ημερομηνία της 16ης Σεπτεμβρίου 2018 με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ». Μετά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της, αποσύρθηκε σταδιακά από τα φώτα της δημοσιότητας για πέντε χρόνια, πριν αρχίσει να σβήνει η διαδικτυακή της παρουσία χωρίς εξήγηση