ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ σε Χαμάς: «Αν δεν παραδώσετε τους ομήρους, συνεχίζουμε τον πόλεμο»

Ισραήλ σε Χαμάς: «Αν δεν παραδώσετε τους ομήρους, συνεχίζουμε τον πόλεμο»
AP Photo

Τελεσίγραφο από τον στρατό του Ισραήλ στη Χαμάς σχετικά με την απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ομήρων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο.

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή καθώς η απελευθέρωση του δεύτερου γκρουπ των Ισραηλινών ομήρων φαίνεται πως έχει «παγώσει».

Η διαδικασία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο έχει καθυστερήσει αρκετές ώρες καθώς όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει τους ομήρους «μέχρι το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα αφήσει φορτηγά βοήθειας να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα».

Η ισραηλινή πλευρά αντέδρασε με τον IDF να στέλνει τελεσίγραφο στην ισλαμιστική οργάνωση και να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «είτε παραδίδετε τους ομήρους είτε συνεχίζουμε τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωση «ξεκίνησε να παραδίδει τη δεύτερη ομάδα» των ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών δεν επιβεβαιώνει αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι όμηροι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στον Ερυθρό Σταυρό.

Η δεύτερη ομάδα, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, αποτελείται από 14 άτομα –άλλες πηγές κάνουν λόγο για 13– και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή του Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Χθες η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους, εκ των οποίων οι 13 ήταν Ισραηλινοί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, αφού πέρασαν από τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα.