ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μία ανάσα από την ελευθερία οι 41 εγκλωβισμένοι εργάτες - Τους περιμένουν με λουλούδια

Πλησιάζει η ώρα του απεγκλωβισμού των εργατών στην Ινδία
Πλησιάζει η ώρα του απεγκλωβισμού των εργατών στην Ινδία
ΑΡ

Οι εργαζόμενοι, που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και 17 ημέρες στην Ινδία πρόκειται να ανασυρθούν ένας προς έναν για λόγους ασφαλείας, λένε οι αξιωματούχοι

Οι Ινδοί διασώστες τρύπησαν βράχους και συντρίμμια για να φτάσουν σε 41 εργάτες που έχουν παγιδευτεί επί 17 ημέρες σε μια σήραγγα που έχει καταρρεύσει στα Ιμαλάια και σχεδιάζουν να τους βγάλουν έναν προς έναν με ασφάλεια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι άνδρες, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας, έχουν κολλήσει στη σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων στην πολιτεία Ουταραχάντ από τότε που κατέρρευσε στις 12 Νοεμβρίου. Η διαδικασία εξαγωγής τους, ένας κάθε φορά με τροχοφόρα φορεία μέσω ενός σωλήνα πλάτους 90 εκατοστών, θα διαρκούσε μερικές ώρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο σωλήνας εκκένωσης πρέπει να ωθηθεί και να καθαριστούν τα συντρίμμια προτού τα συνεργεία διάσωσης μπορέσουν να συρθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τους άνδρες έξω, είπαν. Δεκάδες διασώστες με σχοινιά και σκάλες παρατάχθηκαν έξω από τη σήραγγα και ασθενοφόρα άρχισαν να καταφθάνουν για να μεταφέρουν τους 41 άνδρες σε ένα νοσοκομείο περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham 1,5 δισ. δολαρίων, ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα της χώρας, που στοχεύει στη σύνδεση τεσσάρων ινδουιστικών τοποθεσιών προσκυνήματος μέσω ενός δικτύου δρόμων μήκους 550 890 χιλιομέτρων. Οι αρχές δεν έχουν πει τι προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά η περιοχή είναι επιρρεπής σε κατολισθήσεις, σεισμούς και πλημμύρες.