ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Οι πρώτες εικόνες από τη διάσωση των 41 εργατών που ήταν παγιδευμένοι σε σήραγγα

Ινδία: Οι πρώτες εικόνες από τη διάσωση των 41 εργατών που ήταν παγιδευμένοι σε σήραγγα

Δεκάδες διασώστες με σχοινιά και σκάλες παρατάχθηκαν έξω από τη σήραγγα και ασθενοφόρα κατέφθασαν για να μεταφέρουν τους 41 άνδρες σε ένα νοσοκομείο περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την σήραγγα που κατέρρευσε στην Ινδία

Διασώθηκαν, με ασφάλεια όλοι οι εργάτες οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι μέσα σε σήραγγα στα Ιμαλάια εδώ και 17 ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Uttarakhand.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ήταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, για τους εγκλωβισμένους εργάτες, από διασώστες, οι οποίοι τρύπησαν βράχους και συντρίμμια, προκειμένου να φτάσουν τους άνδρες και να μπορέσουν να τους βγάλουν με ασφάλεια έναν - έναν από το τούνελ.

Η τοπική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρώτες διασώσεις εργατών αλλά και τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στο σημείο, μετά την κατάρρευση της σήραγγας που εγκλώβισε τους 41 άνδρες κάτω από τα συντρίμμια.

Ο πρώτος εργάτης που απεγκλωβίστηκε από τη σήραγγα

Οι άνδρες, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας, είχαν κολλήσει στη σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων στην πολιτεία Ουταραχάντ από τότε που κατέρρευσε στις 12 Νοεμβρίου. Η διαδικασία εξαγωγής τους, ένας κάθε φορά με τροχοφόρα φορεία μέσω ενός σωλήνα πλάτους 90 εκατοστών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αφού ώθησαν τον σωλήνα εκκένωσης και καθάρισαν τα συντρίμμια, τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να συρθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τους άνδρες έξω. Δεκάδες διασώστες με σχοινιά και σκάλες παρατάχθηκαν έξω από τη σήραγγα και ασθενοφόρα κατέφθασαν για να μεταφέρουν τους 41 άνδρες σε ένα νοσοκομείο περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham 1,5 δισ. δολαρίων, ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα της χώρας, που στοχεύει στη σύνδεση τεσσάρων ινδουιστικών τοποθεσιών προσκυνήματος μέσω ενός δικτύου δρόμων μήκους 550 890 χιλιομέτρων. Οι αρχές δεν έχουν πει τι προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά η περιοχή είναι επιρρεπής σε κατολισθήσεις, σεισμούς και πλημμύρες.