ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Συνελήφθη στο Μαρόκο ύποπτος για την απειλή για βόμβα σε σχολεία

Βέλγιο: Συνελήφθη στο Μαρόκο ύποπτος για την απειλή για βόμβα σε σχολεία
Brussels Times

Η βελγική και η μαροκινή αστυνομία συνέλαβαν στο Μαρόκο έναν ύποπτο για τον συναγερμό για βόμβα σε σχολεία του Βελγίου

Συναγερμός σήμανε στο Βέλγιο το απόγευμα της Κυριακής, από προειδοποίηση για βόμβα σε σχολεία, με αποτέλεσμα σχεδόν 30 να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας, η βελγική και η μαροκινή αστυνομία συνέλαβαν στο Μαρόκο έναν ύποπτο για την υπόθεση.

Να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα τουλάχιστον 27 σχολεία στις Βρυξέλλεςκαι τη γειτονική επαρχία Μπραμπάντ δε λειτούργησαν με απόφαση της διεύθυνσης εκπαίδευσης Βαλλονίας-Βρυξελλών, μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο αποστολέας της προειδοποίησης είχε ζητήσει 10 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκαλύψει την τοποθεσία πέντε βομβών.

«Το άτομο που συνελήφθη, το οποίο έχει μαροκινή εθνικότητα, ανακρίθηκε και παραδέχθηκε τις πράξεις στις μαροκινές αρχές. Τα αρχικά συμπεράσματα της έρευνας δεν δείχνουν τρομοκρατικά κίνητρα», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το γραφείο του εισαγγελέα στις Βρυξέλλες δήλωσε πως συνεχίζει την έρευνα σε συνεργασία με τις μαροκινές αρχές για να ανακαλύψει τα κίνητρα του υπόπτου. Τα σχολεία άνοιξαν και πάλι σήμερα.