ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Κάνοντας γιόγκα και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια περνούσαν την ώρα τους οι εγκλωβισμένοι εργάτες

india
bbc

Οι Ινδοί  εργάτες εγκλωβίστηκαν μέσα στη σήραγγα στις 12 Νοεμβρίου, όταν αυτή κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης

Aπεγκλωβίστηκαν από μια σήραγγα στην πολιτεία Uttarakhand στην Ινδία έπειτα από 17 ημέρες 41 εργάτες και τώρα αναρρώνουν σε νοσοκομείο, όπως αναφέρει το skai.gr

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν μέσα στη σήραγγα στις 12 Νοεμβρίου, όταν αυτή κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης. Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν τα σωστικά συνεργεία και τους απεγκλώβισαν.

Σήμερα και οι 41 είναι ασφαλείς και μιλούν στα μέσα ενημέρωσης για την τρομακτική αυτή εμπειρία που έζησαν και πώς περνούσαν την ημέρα τους μέσα στη σήραγγα.

Ένας από τους εργάτες μοιράστηκε στο Asian News International ένα βίντεο που τράβηξε με τους συναδέλφους του στο Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Chinyalisaur, όπου μεταφέρθηκαν για ιατρικές εξετάσεις.

Το βίντεο απαθανατίζει τους εργαζόμενους να κάθονται στα κρεβάτια τους και να ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα, να τρώνε, να πίνουν τσάι και να βγάζουν selfies. Μερικοί φαίνονται να βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Ένας εργαζόμενος, ο οποίος μίλησε με τον πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι σε τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι οι εργαζόμενοι παρακινούσαν ο ένας τον άλλον να παραμείνουν θετικοί και ότι θα τρώνε όλοι μαζί τα γεύματά τους.

«Πηγαίναμε βόλτες και κάναμε γιόγκα μέσα στο τούνελ για να παραμείνουμε ενεργοί», είπε.

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε πώς αρχικά άνοιγαν τα τηλέφωνά τους μόνο για να ελέγξουν τον χρόνο εξοικονόμησης μπαταριών. Αλλά μόλις έλαβαν φορτιστές, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους πιο ελεύθερα για να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια.