ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Επεισόδιο με σχόλιο της πρέσβειρας του Ισραήλ - Συνέκρινε τους Παλαιστίνιους με τον Ντιτρού

is
Η Idit Rosenzweig-Abu πρέσβειρα του Ισραήλ στις Βρυξέλλες
Photo: twitter

«Τα λόγια της είναι προσβλητικά για κάθε Βέλγο και συνεπώς, απαράδεκτα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Paul Van Tigchelt

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει ανάρτηση που έκανε η πρέσβειρα του Ισραήλ στις Βρυξέλλες, η οποία συνέκρινε τους Παλαιστίνιους με τον παιδόφιλο που δολοφονούσε και έθαβε τα θύματά του Μαρκ Ντιτρού, αναφέρει η ertnews.gr

Η ανάρτηση της πρέσβειρας ήρθε αφού διάβασε ένα άρθρο στην εφημερίδα De Morgen με τίτλο «Ισραηλινοί ή Παλαιστίνιοι, είναι πάντα ο πατέρας ή το παιδί κάποιου».

«Αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στην De Morgen με τίτλο «Ισραηλινοί ή Παλαιστίνιοι, είναι πάντα ο πατέρας ή το παιδί κάποιου». Έχω ένα πράγμα να πω: Και ο Μαρκ Ντιτρού ήταν το παιδί κάποιου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποδεκτό να τον συγκρίνεις με τα θύματά του», έγραψε στο Χ η Πρέσβης του Ισραήλ.

Μετά προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τους συνέκρινε με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ τον δράστη της σφαγής στο Μπατακλάν.

«Σε μια τόσο φρικτή σύγκρουση, δεν πρέπει να πετάμε λάδι στη φωτιά. Τα λόγια της πρέσβειρας του Ισραήλ που συγκρίνει όλους τους Παλαιστινίους με έναν παιδοκτόνο, έναν παιδόφιλο… Τα λόγια της είναι προσβλητικά για κάθε Βέλγο και συνεπώς, απαράδεκτα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Paul Van Tigchelt.